Microsoft: Windows Phone 7 kan straks syncen met Mac


Het Windows Phone 7-nieuws blijft daags na de introductie van het nieuwe besturingssysteem binnenkomen. Zo heeft Microsoft gereageerd op onrust onder Mac-gebruikers, die vreesden dat ze gegevens van hun Mac niet zouden kunnen synchroniseren.

Microsoft heeft echter besloten om over zijn eigen schaduw heen te stappen, en ook synchronisatie tussen Windows Phone 7 en Mac OS X mogelijk te maken. Daardoor wordt het waarschijnlijk mogelijk automatisch mail, bestanden en agenda vanaf een computer van Apple op een Samsung Omnia 7, LG Optimus 7 of HTC 7 Trophy te zetten. Op de exacte specificaties van de software die voor computers van Apple gemaakt wordt moeten we nog wachten. Microsoft heeft alleen bekend gemaakt dat het pakket voor het eind van het jaar als publieke beta uit zal komen.

Htctrophy
De HTC 7 Trophy: Binnenkort ook te syncen op de Mac

Microsoft zet vol in

Microsoft wil met Windows Phone 7 zoveel mogelijk mensen bereiken. Als ondersteuning voor Mac OS X achterwege zou blijven zou dat potentiële klanten wegjagen. Het bedrijf zet daarom de stap naar het besturingssysteem van aartsvijand Apple, waarmee het in een voortdurende concurrentiestrijd verwikkeld is.

Bron: Macobserver


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel