Kwartaalcijfers Apple beneden verwachting


Apple heeft haar kwartaalcijfers gepresenteerd en ondanks een forse stijging vielen die toch tegen. Er gingen 17,07 miljoen iPhone's over de toonbank. De omzet bleef steken op $28,27 miljard terwijl de winst uitkwam op $6,62 miljard.

Analisten hadden vooraf rekening gehouden met een omzet van 29,6 miljard dollar. Het aandeel Apple (AAPL) dook na het bekendmaken van de cijfers diep in het rood om later alsnog met een klein plusje te sluiten (+0,54%).

Apple Store Upper West Side

Blijkbaar konden beurshandelaren de stijging in de winst van 2,3 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar wel waarderen. Ook de stijging in het aantal iPhone-verkopen van 21% viel in de smaak. Hierin zijn overigens nog niet de verkopen van de nieuwe iPhone 4S meegenomen. Apple verkocht in de eerste 3 dagen na lancering maar liefst 4 miljoen iPhone's.

250 miljoen iOS-devices

Inmiddels zijn er wereldwijd maar liefst 250 miljoen iOS-apparaten actief. Apple introduceerde onlangs een vernieuwde versie van iOS, versie 5, die behoorlijk wat nieuwe functionaliteit brengt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel