RIM brengt QNX naar de BlackBerry met BBX


RIM heeft BBX gepresenteerd, de langverwachte nieuwe software voor smartphones. Het besturingssysteem is gebaseerd op QNX, het OS dat draait op de tablet van het Canadese bedrijf.

Met het nieuwe besturingssysteem komt een heel scala aan tools voor developers. Zo blijven apps die gemaakt worden in het huidige HTML5-framework gewoon werken, en komen er zogenaamde ‘native SDK’s’ vrij, die het game-makers mogelijk maakt om gebruikt te maken van de capaciteit van de smartphones en tablets. De eerder beloofde optie om op de PlayBook Android-apps te draaien is (eindelijk) beschikbaar.

Bbx 0101011

BBX ondersteunt daarnaast Adobe Air, een implementatie van Flash in applicatie-vorm. Air is voornamelijk bekend van software voor de PC en de Mac, zoals Tweetdeck. Soortgelijke software kan in de toekomst ook gemaakt worden voor de toestellen van RIM. Het bedrijf maakte niet bekend wanneer de eerste toestellen met BBX verwacht kunnen worden. Het gebrek aan screenshots van het nieuwe OS doet vermoeden dat dat nog wel een tijd duurt.

Bron: Thisismynext.comPraat mee over dit artikel