Google presenteert Android 4.0 Ice Cream Sandwich

· 1 reactie


Samsung en Google hebben in Hong Kong de Galaxy Nexus en Android Ice Cream Sandwich gepresenteerd. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is een compleet gerestylde versie van Android, die het systeem klaar moet maken voor 2012.

In Android Ice Cream Sandwich worden de tabletversie en de smartphone versie van het besturingssysteem van Google verenigd. We zien daardoor veel elementen uit de tablet-versie terug in deze nieuwe versie van Android. Eén van de elementen die we terugzien is de applicatieswitcher. Je ziet niet langer een blokje met icoontjes, maar, net als op de Android tablet zie je een lijst met miniatuurweergaven van een app.

Android40

Ook de manier waarop je widgets naar je startscherm sleept is gewijzigd. Je ziet de widgets en startschermen nu in één weergave, waardoor je deze makkelijker naar de juiste plaats kunt slepen. Inderdaad: net als in Honeycomb. Applicatiemakers kunnen daar ook gebruik van maken. Zij kunnen één app voor de tablet en de smartphone maken. Als onderdeel van deze designveranderingen is ook het lettertype veranderd. Het systeemlettertype is vanaf nu het nieuwe Roboto.

Androidbeam
Android Beam

Google introduceert een aantal nieuwe features. Zo is het lockscreen gewijzigd. Naast het feit dat ook hier de invloed van het design van Android Honeycomb te zien is, worden in diet scherm meldingen van nieuwe berichten weergegeven, en is het mogelijk om meteen naar de app te gaan. Ook kun je het toestel unlocken door in de camera te kijken. Op die manier kun je ook gesprekken aannemen.

Faceunlock

Een andere nieuwe feature is Android Beam. Daarmee kunnen twee toestellen die met Android Ice Cream Sandwich en NFC zijn uitgerust snel gegevens uit wisselen, zoals contactinformatie. Voor het invoeren van berichten heeft Google de mogelijkheden voor spraakinvoer verbeterd. De woorden verschijnen nu in het scherm terwijl je spreekt. Ook kun je bladwijzers synchroniseren. Android Ice Cream Sandwich staat voorgeïnstalleerd op de Samsung Galaxy Nexus. Waarschijnlijk is de Nexus S het eerste toestel dat wordt geüpdatet.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel