De belangrijkste keynotes van Steve Jobs op een rij


iPad en iPhone 4

In 2009 presenteerde Steve Jobs de iPad. Het creëerde een geheel nieuwe markt waar andere bedrijven voorheen alleen maar in waren mislukt. De iPad nam onmiddellijk een marktaandeel van meer dan negentig procent. Het Apple iPhone OS werd speciaal voor de iPad omgetoverd tot iOS om ook met grotere schermen overweg te kunnen.

iPhone 4

In hetzelfde jaar presenteerde Jobs zijn laatste iPhone, de iPhone 4. Belangrijkste vernieuwing was het Retina-scherm, dat met meer dan 300 pixels per inch een superscherp beeld geeft. Het toestel beleefde een valse start doordat een medewerker het voor de aankondiging in een bar was vergeten. Het werd groots gebracht door Gizmodo die het in handen kreeg. De externe antenne van het toestel deed ook weinig goeds, en was de oorzaak van een korte storm over mogelijke ontvangstproblemen.

iPad 2

Het laatste nieuwe apparaat dat door Steve Jobs gepresenteerd werd, was de iPad 2. Deze tablet volgde de iPad op. Nieuw was een dualcore-processor. Ook was deze nieuwe tablet een derde dunner dan z’n voorganger.

We zullen het voortaan moeten doen zonder de man die de zin 'One More Thing' beroemd maakte.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel