Gevreesde koersval Apple na dood Jobs blijft uit

· 1 reactie


6 oktober 2011 is de eerste beursdag waarop Apple het zonder oprichter Steve Jobs moet stellen. Bij eerdere ziekteverloven van Jobs reageerde de aandelenbeurs in New York met een koersdaling. Die bleef vandaag uit.

Om 15.30 Nederlandse tijd opende de beurs in New York. De koers van Apple daalde licht. Gisteravond, na de bekendmaking van de dood van Jobs, werd de handel in het aandeel tijdelijk stilgelegd. Ook zonder Steve Jobs behoudt Apple, dat sinds augustus onder de leiding van Tim Cook staat, een zeer forse beurswaarde, die volgens analisten nog verder zal stijgen als het economische tij niet teveel tegenzit.

Apple aandeel
Koersverloop van het aandeel Apple. Bij de (A) aan de rechterzijde stierf Jobs.

Steve Jobs was onvervangbaar. Desondanks zijn de vooruitzichten van Apple goed. Het succesvolle team dat Jobs om zich heen opgebouwd had, blijft z’n werk doen. De laatste jaren heeft Apple bovendien gezorgd dat het gedachtegoed van Jobs goed is vastgelegd. Medewerkers van Apple krijgen een cursus die laat zien hoe Jobs zijn bedrijf tot een succes maakte. Zo leeft Jobs voort in Apple.

Bron: Google FinancePraat mee over dit artikel