Steve Jobs treedt tijdelijk terug als CEO van Apple


Volgens het doorgaans goed ingevoerde persbureau Bloomberg stopt Steve Jobs tijdelijk als CEO van Apple. De zwakke gezondheid van de Apple-voorman zou de reden voor zijn stap terug zijn.

Jobs kampte al eerder met gezondheidsproblemen. In 2008 viel hij sterk af. Foto's van voor en na die tijd laten een heel andere Steve zien. Hij onderging een levertransplantatie en kreeg alvleesklierkanker. Jobs nam toen ook ziekteverlof. Geruchten dat hij op sterven zou liggen deden de aandelenkoers van Apple kelderen. Uiteindelijk keerde hij terug aan de leiding van Apple.

Mail aan medewerkers

Het leek erop dat het de laatste tijd beter ging met Jobs, maar in een mail aan werknemers van Apple laat Jobs weten dat hij tijd nodig heeft om te werken aan zijn gezondheid. Hij stelt verder te gaan als CEO, maar laat de dagelijkse leiding over aan Tim Cook, die daarmee feitelijk de tijdelijke CEO van het bedrijf wordt.

Cook vertegenwoordigde Apple vorige week ook al, toen in samenwerking met Verizon de CDMA-iPhone gepresenteerd werd. Jobs' afwezigheid zorgde destijds niet voor geruchten over nieuwe gezondheidsklachten, maar achteraf gezien zijn de problemen met de gezondheid van Jobs waarschijnlijk de reden voor zijn afwezigheid

Foto: Steve Jurvetson
Bron: Engadget.comPraat mee over dit artikel