Een rondje reviews van de Apple iPhone 4S

· 1 reactie


De eerste uitgebreide reviews van de iPhone 4S zijn binnen. De aanvankelijke teleurstelling van het uitblijven van de iPhone 5 lijkt inmiddels om te slaan in een positieve stemming. Wij laten je de belangrijkste reviews zien.

Siri

Siri, stem-herkenningssoftware van Apple, krijgt de meeste aandacht. De techniek werkt volgens bijna alle reviews opvallend goed, maar is helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar. Wired schrijft over een slimme oplossing voor het doorgeven van Siri-commando's:

"Je zou denken dat het dicteren commando's naar een telefoon onhandig zou lijken in het openbaar, maar Apple bedacht een truc om dit minder vreemd te maken. Als je de iPhone aan je oor houdt, wordt Siri standaard geactiveerd, zodat het lijkt alsof je praat met iemand aan de telefoon. Slim, hè?

2011282 2011277 2011276 apple iphone4s

iOS 5

Hoewel niet exclusief voor de iPhone 5, is iOS 5 een behoorlijke vernieuwing. Loop Insight bespreekt de meest gebruikte functie:

"In mijn dagelijks gebruik is Notification Center de meest gebruikte nieuwe functie. Het is zo mooi om alleen een blik op het scherm te zien of het laatst binnengekomen bericht direct actie vereist of niet".

Dualcore

De iPhone 4S is de eerste smartphone van Apple met een dualcoreprocessor. Maakt dat uit? Macworld zegt van wel:

"Twee processor-cores betekent niet per se dat de iPhone 4S twee keer zo snel als de iPhone 4 is. Dat heeft vooral te maken met hoe efficiënt een apparaat werklast over beide cores kan verdelen, maar de opgewaardeerde processor biedt zeker een snelheidsboost, vergelijkbaar met de upgrade van de originele iPad naar de iPad 2."

Camera

De camera van de iPhone ging van vijf naar acht megapixels. De New York Times is enthousiast over de camera:

"De foto's bij weinig licht en 1080p HD-video's zijn vooral indrukwekkend voor een telefoon. Er is nog geen zoom en slechts een kleine LED-flitser, maar voor de rest komt dit toestel gevaarlijk dicht bij de prestaties van een digitale camera van rond de 200 euro."

Kopen?

Is de iPhone 4S z'n geld waard? All Things D heeft daar een genuanceerde visie op:

"Mijn advies is dat eigenaars van de iPhone 4 geen haast maken om dit nieuwe toestel te kopen, ze hebben genoeg aan het nieuwe besturingssysteem. De eigenaars van oudere iPhone-modellen, of mensen met basic telefoon, zullen de nieuwste iPhone een fijne telefoon voor een goede prijs vinden."


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel