Persrenders tonen Xiaomi 14, bevestigen Leica-camera


Het lijkt erop dat de officiele persafbeeldingen van de Xiaomi 14 binnen zijn. Ze tonen het toestel in vol ornaat waarbij we een goede blik krijgen op het drietal camera's achterop met Leica branding.

Volgens eerdere geruchten wordt de Xiaomi 14 spoedig aangekondigd, mogelijk nog in oktober 2023. Toen die geruchten opdoken verbaasden we ons daarover want we hadden tot op heden nog geen materiaal van hem gezien. Dat verandert vandaag met onderstaande afbeeldingen.

Xiaomi 14 press render via Weibo
De toekomstige Xiaomi 14

Het moge duidelijk zijn dat de 6,36" grote Xiaomi 14 sterk op een iPhone lijkt met z'n rechte zijkanten. Xiaomi lijkt niet de enige die Apple op dit punt kopieert. Onlangs bleek ook dat de toekomstige Samsung Galaxy S24 deze ontwerpstijl gaat gebruiken.

Leica camera

Achterop de Xiaomi 14 zien we een drietal camera's van Leica. Ze liggen op een vierkant eiland inclusief de flitser. Volgens de afbeelding die op Weibo verscheen wordt er een Leica VARIO-SUMMILUX lens gebruikt.

Xiaomi 14 with three Leica cameras

Xiaomi maakt niet lang geleden bekend de Xiaomi 14 op 26 oktober aan te kondigen. Dit zal het eerste toestel met haar nieuwe HyperOS platform zijn wat de opvolger is van MIUI dat het jarenlang gebruikte.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws