Samsung Galaxy S24

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Samsung Galaxy S24

De nog niet aangekondigde Samsung Galaxy S24 staat weliswaar gepland voor het begin van 2024, de eerste geruchten erover bereiken ons al halverwege 2023. Het toestel heeft codenaam 'Muse' en wordt waarschijnlijk samen met de S24 Plus en S24 Ultra tijdens een speciaal Unpacked Evenement aangekondigd.
Welke specificaties het toestel krijgt is nog onduidelijk, meer daarover wordt de komende maanden verwacht. Samsung probeert zo goed en zo kwaad als het kan om nieuws over het nieuwe vlaggenschip te beperken maar het is en blijft een kat-en-muis-spel.
Zo weten we nog niet of de Galaxy S24 net als de S23 beschikt over een Qualcomm Snapdragon-processor of dat Samsung toch weer teruggrijpt naar haar eigen Exynos-chip. Ook weten we nog niet zeker of Samsung een nieuw ontwerp voor de S24 gaat toepassen. Al zijn er geruchten dat de S24 grotendeels op z'n voorganger gaat lijken. Vermoedelijk krijgt de Samsung S24 dus gewoon weer een 6,1 inch groot scherm met FHD-resolutie.


De Samsung Galaxy S24 in het nieuws

ts Samsung S24 Smartprix Onleaks

Eerste productrenders tonen platte Samsung Galaxy S24

Geruchten ·

Onleaks heeft in samenwerking met SmartPrix de eerste productrenders van de Samsung Galaxy S24 gepubliceerd. De bolle zijkanten zijn ingeruild voor een platte variant waardoor het toestel er meer uitziet als een iPhone. Verder zijn er sterke gelijkenissen met de S23 van afgelopen jaar.

Samsung zette met de introductie van de Galaxy S23 een nieuw minimalistisch design in. In plaats van de camera's op een eiland te plaatsen werden ze los op de achterkant gelegd. In diezelfde stijl brengt Samsung ons straks de Galaxy S24.

Samsung Galaxy S24 product render shared by Smartprix and Onleaks

Van de S24 wordt gezegd dat hij is uitgerust met hetzelfde schermformaat als de S23 van rond de 6,1 inch. Naast een plat scherm worden nu ook de zijkanten plat, iets wat Samsung nog nooit eerder heeft gedaan voor een Galaxy S-model. Apple wel, al sinds de iPhone 12 is de zijkant plat. Hierdoor verliest de Galaxy S24 wel een eigen identiteit.

Materiaalkeuze S24

In de renders die op Smartprix verschenen zien we de Samsung Galaxy S24 met een glossy aluminium zijkant. Of dat werkelijk de uiteindelijke materiaalkeuze of afwerking is zal nog moeten blijken. De bouwtekeningen waarop @onleaks zijn befaamde renders baseert vertellen verschillen nogal eens met de uiteindelijke werkelijkheid.

Samsung presenteert haar nieuwe Galaxy S-lijn doorgaans aan het begin van het jaar, meestal in februari. Onlangs verscheen het gerucht dat de lancering van de S24-serie wellicht in januari zou plaatsvinden.

 • Tags:
 • galaxys24
 • onleaks
 • s24
 • samsung

ts Iphone15promax Galaxy S24ultra Universeice

“Samsung Galaxy S24 vroeger dankzij success iPhone 15”

Geruchten ·

De Apple iPhone 15 ligt nog geen week in de winkel maar bij concurrent Samsung zien ze de bui al hangen. Er worden nu al heel erg veel van verkocht. Reden om de lancering van de Galaxy S24-serie wat naar voren te halen.

Maar eerst nemen we je terug naar april van 2023. Toen ging namelijk het gerucht dat Samsung de lancering van de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 naar voren had gehaald. De reden zou zijn om Google de wind uit de zeilen te halen met haar Pixel Fold. En nu duikt een soortgelijk gerucht op over de Galaxy S24 en diens directe concurrent; de iPhone 15.

Mockup Apple iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S24 Ultra by @iceuniverse
Mockup iPhone 15 Pro Max en Galaxy S24 Ultra door @universeice

Het gerucht is afkomstig uit het thuisland van Samsung zelf; Zuid-Korea. Volgens de krant The Elec vervroegt Samsung de lancering van de S24-serie met één maand om de hoger dan verwachte vraag naar de iPhone 15-Serie te counteren. Hiermee zou de introductie van de S24-reeks plaatsvinden in januari in plaats van februari.

Keynote vs Unpacked

Ieder jaar presteren Apple en Samsung op vaste momenten hun nieuwe vlaggenschepen. Apple plant traditiegetrouw haar keynote in september, vóór de feestdagen, en Samsung haar Unpacked aan het begin van het nieuwe jaar. Meestal is dat in februari, zoals destijds bij de S23, S22, S20 en S10. Een vroege lancering in januari is ongewoon maar niet ongebruikelijk. Zo werd de S21 ook in januari uitgebracht.

Foldables

Naast een Unpacked-evenement aan het begin van het jaar houdt Samsung vaak een tweede in jaar voor haar foldables. Die is meestal wel rond Apple's keynote, al vond hij dit jaar eerder dan gewoon plaats. Hier zagen we de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 aangekondigd worden. Volgens dezelfde bron zijn de verkopen daarvan 8 tot 10% hoger dan het vorige model maar liggen ze wel onder wat Samsung verwacht had. Een eerdere lancering van de S24-serie zou dat verschil ook goed kunnen maken.

 • Tags:
 • galaxys24
 • s24
 • s24plus
 • s24ultra
 • samsung
 • unpacked

ts Samsung Exynos Chip

Exynos 2400-chip voor Samsung Galaxy S24 mogelijk krachtiger dan gedacht

Geruchten ·

Na een eenmalig uitstapje naar de Qualcomm Snapdragon stapt Samsung mogelijk vanaf de Galaxy S24 toch weer over op haar eigen Exynos-processor. Geruchten over die Exynos 2400-chip beginnen nu op stoom te komen.

Mogelijk introduceert Samsung net als voorgaande jaren weer modellen met een Snapdragon en een Exynos-processor. Hierbij krijgen de VS en Azië dan die met een Snapdragon van Qualcomm, terwijl de rest van de wereld de Exynos-chip van Samsung krijgt. Doordat die laatste telkens inferieur bleek aan de Qualcomm kon dat steevast op veel kritiek rekenen.

Generic Samsung Exynos Chip
Samsung is blijven geloven in haar eigen mobiele Exynos-processor

Samsung leek daar met de switch naar 100% Snapdragon voor de S23-serie wat aan gedaan te hebben maar het heeft nu een nieuwe oplossing gevonden. Gewoon een veel krachtiger eigen chip maken. De Exynos 2400 belooft precies dat te doen. Met name de efficiency cores blijken op een hogere kloksnelheid te draaien dan voorheen werd aangenomen.

Hogere kloksnelheden

Volgens een bericht van @UniverseIce bestaat de Exynos 2400 uit tien cores verdeeld over vier clusters. De snelheden hiervan bedragen:

 • 1x Cortex-X4 (high performance core) op 3.16 GHz
 • 2x Cortex-A720 (premium efficient core) op 2.9 GHz
 • 3x Cortex-A720 (premium efficient core) op 2.6 GHz
 • 4x Cortex-A520 (high efficient core) op 1.95 GHz

Het model van de Galaxy S24 met daarin de Exynos 2400 komt volgens diezelfde @UniverseIce "100% zeker naar Europa". Dan weten we alvast waar we aan toe zijn.

Exynos vs Snapdragon

Of hiermee de Exynos 2400 ook krachtiger wordt dan de volgende generatie Snapdragon valt nog te bezien. Ook bij Qualcomm zitten ze niet stil. Bovendien is kracht maar één kant van het verhaal. De Exynos-chip raakte in het verleden ook sneller oververhit en bleek vaker dan eens meer energie te verbruiken dan z'n Qualcomm tegenhanger.

 • Tags:
 • exynos
 • exynos2400
 • galaxys24
 • samsung

Vragen en antwoorden over de Samsung S24