Samsung Galaxy S23

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S23 in het nieuws


Exynos 2200

Samsung Galaxy S23 mogelijk overal met Snapdragon-processor verkocht

Geruchten ·

Tot op heden verkocht Samsung haar Galaxy S-vlaggenschip in versies met een eigen Exynos-processor en Qualcomm's Snapdragon-processor. Afhankelijk van waar je je bevond in de wereld. Tot groot ongenoegen van sommigen want de Exynos-versie was doorgaans minder krachtig. Dat probleem lijkt opgelost vanaf de Galaxy S23.

Want volgens berichten van analist Ming-Chi Kuo krijgen alle versie van de aankomende Galaxy S23 een Qualcomm Snapdragon-processor. Vooral klanten in Europa kregen voorheen een versie met een Exynos-chip, maar die bleek uit benchmarks toch minder krachtig dan de Snapdragon-tegenhanger.

Samsung Exynos 2200 chipset
Exynos eruit, Snapdragon erin

Onduidelijk is echter of dat de echte reden is voor de strategieverandering. Wellicht speelt er meer achter de schermen. Zo is bekend dat Samsung voor Qualcomm de Snapdragon 8 Gen 1 maakt. Maar die blijkt in de praktijk gevoelig voor oververhitting en daarom stapte Qualcomm over van Samsung naar TSMC. De chip werd omgedoopt naar Snapdragon 8+ Gen 1 en blijkt in de praktijk beter te presteren, ondanks dat beiden op 4nm gebaseerd zijn.

Uitbesteden aan Qualcomm

Samsung kan haar Exynos-chipproductie minder makkelijk uitbesteden aan anderen en dus lijkt het voor de komende generatie Galaxy-telefoons inkopen bij Qualcomm te doen. Dat zal even pijn doen bij de ontwikkelaars van Exynos-chips maar het verschil met de Snapdragon-reeks lijkt komend jaar simpelweg te groot.

Of dit het einde betekent van de Exynos-processoren is nog maar de vraag. Tot voor kort werkte Samsung nog wel aan een Exynos 2300 maar onduidelijk is wat de huidige status is van dat project.

  • Tags:
  • galaxys23
  • s23
  • samsung
  • snapdragon

Video over de Samsung Galaxy S23

Nog lang niet officieel maar als hij er zo uitziet kijken we er nu al naar uit: de Samsung Galaxy S23 Ultra. Een render op basis van geruchten


Vragen en antwoorden over de Samsung S23