Dankzij Windows 10 update nu sms’jes versturen vanaf je PC

Your Phone app is onderdeel van de Windows 10 October 2018 update


Grote kans dat je momenteel een foto naar jezelf mailt als je hem van je telefoon naar je PC wilt hebben. Met Microsoft's Windows 10 October 2018 update en de meegeleverde Your Phone-app hoeft dat niet meer. Je kunt content van je Android-telefoon en iPhone rechtstreeks vanaf je PC benaderen.

De Your Phone app is onderdeel van de oktober update van Windows 10 en is vanaf vandaag handmatig te downloaden. Wie daar geen tijd voor heeft krijgt hem op een later moment automatisch binnen. Met de app is het mogelijk om je foto's rechtstreeks op je PC te bekijken waarna je ze kunt bewerken en versturen. Ook is het mogelijk om sms'berichten via je PC te versturen, mits je een telefoon met minimaal Android 7.0 Nougat hebt.

iPhone-gebruikers missen die functies maar krijgen de mogelijkheid om webpagina's die op de telefoon geopend zijn verder te bekijken op de PC. Die functie doet denken aan de Handoff-functie dat onderdeel is van Apple's Continuity. Microsoft's functie werkt draadloos dus het is niet nodig hem via een kabel aan je PC te koppelen. Tijdens Microsoft's presentatie werd verder een demonstratie gegeven waarbij de gehele Android-telefoon werd overgenomen. Handig om een app groot op je monitor weer te geven. Deze functie doet dan weer denken aan Samsung DeX. Eenmaal gekoppeld aan je computer kun je min of meer ook dezelfde telefoon-apps draaien. Deze functie is momenteel nog geen onderdeel van de Your Phone-app maar komt later.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel