Teaservideo laat Nokia 800 zien


Van de veelbesproken Nokia 800 is inmiddels een teaservideo uitgekomen. Dit nieuwe Windows Phone-toestel, ook bekend als Searay, wordt zeer waarschijnlijk op 26 oktober op het Nokia World evenement in London gepresenteerd.

Nokia World 2011 belooft een bijzondere editie te worden. Naar verwachting laat het Finse merk één of meer Windows Phone-toestellen zien. Het zijn de eerste toestellen die uit het partnerschap met Microsoft ontstaan. De Nokia 800, die op onderstaande video te zien is, lijkt zeer sterk op de Nokia N9, een smartphone die op Nokia’s eigen OS MeeGo draait.

Microsoft en Nokia sloten aan het begin van 2011 een deal om de toestellen met Windows Phone te maken. Nokia hield altijd vast aan de eigen projecten, zoals Symbian en MeeGo/Maemo, maar deed deze strategie radicaal de deur uit. Stephen Elop, de nieuwe CEO van Nokia, grijpt met de keuze voor Microsoft fors in in de structuur van zijn bedrijf. De eerste toestellen liggen mogelijk nog voor de kerst of in de eerste maanden van 2012 in de schappen.

Bron: Mynokiablog.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel