Firmware Update Friday - Week 44


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Samsung Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 3 Neo en de Sony Xperia Z5 en Z5 Compact.

Samsung Galaxy S6 edge+ - G928GDDU2AOJ5

Deze week bracht Samsung een update uit voor de S6 edge+. De update zorgt voor een extra menu in de Smart Manager-app. Onder het kopje 'Batterij' worden apps opgesomd die schijnbaar geoptimaliseerd kunnen worden. Als hier een app staat dan krijgt deze nauwelijks processortijd. Dat komt de batterij dan weer ten goede. Eens in de zoveel tijd krijg je een melding dat er apps zijn toegevoegd. Dat zijn dan vaak apps die je niet veel gebruikt. Een welkome uitbreiding dus wat het updaten zeker de moeite waard maakt.

Samsung Galaxy Note 3 Neo - Android 5.1

Hij is inmiddels niet meer verkrijgbaar maar Samsung bracht er afgelopen week wel een update voor uit. De Note 3 Neo wordt hiermee in één ruk het jaar 2015 binnengehaald. De update wordt OTA (Over The Air) uitgerold maar kan desgewenst ook via Kies worden uitgevoerd.

Sony Xperia Z5, Z5 Compact - Stagefright-update

De Sony Xperia Z5 en Z5 Compact zijn op moment van schrijven de nieuwste Sony-telefoons en als we dan horen dat er een update voor beschikbaar is dan denken wij meteen aan Android 6.0 Marshmallow. Helaas is Sony nog niet zover en blijft het voorlopig bij Android 5.1.1 Lollipop. Wat deze update dan wel verhelpt is het Stagefright-probleem. Dat probleem werd rond de zomer ontdekt en fabrikanten lijken de grootste moeite te hebben om telefoons hiertegen te beschermen. Dat Sony pas nu haar nieuwste vlaggenschepen tegen dit probleem beschermt is eigenlijk vrij kwalijk. De update is zo'n 280 MB in omvang dus mogelijk worden er meer zaken aangepakt dan de Stagefright-bug.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel