Update zet kunstmatig intelligente camera Huawei P20 Pro uit

Gebruikers vinden Master AI blijkbaar niet zo slim


De P20 Pro is het meest uitgebreide model dat Huawei momenteel in het assortiment heeft. Vooral de drie camera's achterop die in samenwerking met Leica ontwikkeld zijn en over kunstmatige intelligentie beschikken oogst veel lof in reviews. Gek dus dat deze AI-functies met een update nu uitgezet worden.

Vrijwel iedere fabrikant strooit de laatste tijd met de term Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie. Het zou je foto's beter moeten maken, betere apps moeten voorstellen en je leven er beter op moeten maken. Eigenlijk is het gewoon marketing want veel meer dan een automatische stand is het veelal niet. Maar toch een stand die bij de Huawei P20 Pro er voor zorgde dat hij zelf de beste camera-instellingen koos. Handig zou je zeggen maar blijkbaar denken ze er bij Huawei nu toch anders over. Ze zetten deze Master AI-functie nu standaard uit, zo leerde Android Planet.

Huawei P20 Pro Master AI
De 19 categorieën die Master AI nu niet meer automatisch herkent

De Master AI functie herkent 19 verschillende categorieën zoals voedsel, huisdieren, planten en zonsondergangen. Vervolgens worden hierbij de beste instellingen gekozen, automatisch en real-time. Update CLT-L29 8.1.0.156 zet deze functie nu standaard uit. Het is wel mogelijk om hem handmatig weer aan te zetten. In een reactie aan Android Planet laat Huawei weten dat de functie uitgezet is naar aanleiding van feedback van gebruikers. Dat klinkt toch pijnlijk als je gebruikers net dat ene unique selling point van je telefoon niet waarderen. Dit lijkt trouwens niet het einde van het AI-tijdperk. Sterker nog, we gaan het nog veel meer zien. De binnenkort aan te kondigen Huawei Mate 20 Pro zal ongetwijfeld weer met de nodige kunstmatige intelligentie uitgerust gaan worden.


Prijsvergelijker Huawei P20 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Blue Refurbished
€ 169,99 € 173,98   Bekijk
Amazon
Black
€ 693,15 € 693,15   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P20 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel