Samsung introduceert Galaxy A7 (2018) met triple lens camera

Samsung’s eerste met driedubbele camera is A-model


Samsung heeft haar eerste Galaxy-telefoon aangekondigd met achterop een driedubbele camera. De hoge resolutie camera krijgt gezelschap van een camera met groothoeklens en een camera voor het zien van diepte. Ondanks dit vernieuwde camerasysteem kent de A7 2018 een aantal opvallend verouderde specs.

Het is goed om te zien dat Samsung experimenteert met een trio-camera-systeem. Het is ook goed dat Samsung dit soort dingen eerst op een A-model uitprobeert. Hiermee loopt de Galaxy A7 (2018) dus voor op de Galaxy S en Note-vlaggenschepen. De meeste foto's zul je schieten met de 24 megapixel camera met f/1.7 lens. Samen met de 5 megapixel camera met f/2.2 lens kan diepte waargenomen worden. In de Live Focus-functie kun je hiermee de voor- of achtergrond onscherp maken.

Samsung Galaxy A7 (2018)
Belangrijkste specificaties Samsung A7 2018

Wil je een breder plaatje schieten, bijvoorbeeld van een uitgestrekt landschap, dan schakel je over naar de 8 megapixel camera met 120 graden groothoeklens. Dat is even breed als het menselijk oog en daardoor ideaal voor realistische foto's. Voorop vinden we een 24 megapixel selfiecamera met eigen flitser. In totaal kent de A7 2018 dus voor 61 aan megapixels. Om ervoor te zorgen dat je foto's met de juiste instellingen schiet is er een intelligentie Scene Optimizer-modus die automatisch kiest uit 19 categorieën waaronder eten, landschappen en nachtscènes. Deze stelt dingen als belichting en contrast automatisch voor je in.

MicroUSB en oudere Android-versie

De Samsung Galaxy A7 2018 kent een slanke behuizing van glas met voorop een 6 inch groot Infinity Display. Daarmee kent het toestel dunne schermranden. Het scherm draait een Full HD+ resolutie van 2220 bij 1080 pixels wat een scherpte oplevert van boven de 400 PPI. De vingerafdrukscanner zit net als bij de recent aangekondigde J6+ aan de zijkant. Ook de verouderde USB-poort komt overeen. MicroUSB vinden we eerlijk gezegd niet meer thuis horen in een telefoon uit 2018. Ook gek is dat Samsung kiest voor Android 8.0 Oreo en niet versie 8.1 zoals bij de eenvoudiger J6+.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung verwacht de Galaxy A7 vanaf oktober in de winkels te hebben. Beschikbare kleuren zijn zwart, blauw en goud. Er is ook een roze uitvoering uitgebracht maar die lijkt hier dus voorlopig verkocht te worden. De verkoopadviesprijs bedraagt 349 euro. Voor dat geld heb je momenteel ook een Nokia 7+ dat onder Android One draait, geregeld updates krijgt en ook over modern scherm beschikt. Wil je echter per se een triple camera-systeem dan kun je niet om deze A7 heen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy A7 (2018)
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Blue Refurbished
€ 118,99 € 122,98   Bekijk
bol.com Partner
Blue
€ 244,95 € 244,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy A7 (2018)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel