Samsung kondigt 6 inch grote Galaxy J6+ en J4+ aan


Samsung heeft zojuist de Galaxy J6+ en Galaxy J4+ aangekondigd. Beide modellen werden een dag geleden al even genoemd zonder details te geven. Nu is het hele plaatje bekend. Het gaat in beide gevallen om een 6 inch toestel met langwerpig Infinity Display en waarvan de J6+ in de zijkant een vingerafdrukscanner heeft.

Meestal brengt Samsung onderscheid aan tussen telefoons in dezelfde serie door een verschillend formaat. Niet tussen de J6+ en J4+; beiden hebben een 6 inch HD+ scherm van het type Infinity Display. Dat scherm staat bekend vanwege de dunne schermranden. Beiden hebben verder gemeen een 13 megapixel camera achterop met f/1.9 lens en een 1,4 GHz quad-core processor. Verder zijn het voornamelijk verschillen.

Samsung Galaxy J4+ en J6+
De Galaxy J4+ en J6+ in alle verschillende kleuren

Zo kent de Galaxy J6+ namelijk een dubbele camera achterop; naast de 13 megapixel schieter een 5 megapixel sensor met f/2.2 lens voor portretopnames waarbij je de achtergrond onscherp kunt maken. Ook verschillend is dat de Samsung Galaxy J6+ in de rechterzijkant een vingerafdrukscanner heeft. Voor Samsung is dat een opvallende plek. De eerder aangekondigde Galaxy J6 had nog een vingerafdrukscanner achterop zitten. Verder krijgt de J6 Plus een 8 megapixel selfiecamera waar de J4 Plus het met een 5 megapixel camera moet doen. Beiden draaien wel Android 8.1 Oreo uit de doos en zijn geschikt voor snel 4G-internet (categorie 4).

Galaxy J4+/J6+ prijs

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet door Samsung aangekondigd. Wel de kleurenuitvoeringen. De J6+ komt uit in het zwart, grijs en rood. De J4+ in zwart, goud en pink/rood. We houden voor je in de gaten wanneer beiden in de winkel liggen en wat het bijbehorend prijskaartje is. De iets kleinere Samsung Galaxy J6 kwam destijds voor 269 euro op de markt maar zakte al snel in prijs.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel