Vingerafdruksensor iPhone 5S eenvoudig te foppen


Het was al bekend dat je een levende vinger nodig had om de iPhone 5S te kunnen unlocken. Het is de mensen van Chaos Computer Club echter gelukt om de sensor voor de gek te houden met een ‘vreemde’ vinger.

Voordat we verder gaan; de vingerafdrukscanner op de iPhone 5S is ter vervanging van een eenvoudige 4-cijferige unlockcode. Het is niet bedoeld om toegang te krijgen tot nucleaire lanceercodes of staatsgevaarlijke geheimen. Laten we er dus niet meer van maken dan dat het is. En alhoewel we wel voorzichtigheid in achten zouden nemen bij het instellen van deze unlockmethode moet je bedenken dat het vrij eenvoudig is om in bezit te komen van iemands vingerafdruk. Bovendien zit je iPhone er momenteel ongetwijfeld helemaal onder.

Maar nu blijkt een hoge resolutie foto van een geautoriseerde vingerafdruk en wat huishoudelijke materialen al genoeg om de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S te foppen. De methode wordt hieronder gedemonstreerd.

De vondst verbaast ons niets. Vingerafdrukscanners zijn niet feilloos, dat waren ze niet en dat zullen ze nooit zijn. Maar daar is hij in dit geval ook niet voor bedoeld. Hij is ter vervanging van een vier cijferige toegangscode.

Alternatieven

Intussen is gebleken dat niet alleen je vinger gebruikt kan worden om de iPhone 5S te unlocken. Ook de pootafdruk van je hond of kat kan worden ingesteld als "gebruiker". Zelfs een tepel kan hiervoor worden gebruikt. En ja, iemand heeft ook met succes z'n geslachtsdeel geprobeerd. Alleen lijkt ons die laatste wat ongemakkelijk als je in het openbaar even je gemiste oproepen wilt controleren.

Bron: CCC


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB White Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel