Uitrol iOS 7 zorgt voor problemen en overbelasting


Gisteren stelde Apple iOS 7 beschikbaar voor iPhone en iPad. Dit ging niet zonder problemen. Velen hadden problemen de update binnen te halen, anderen tijdens het installeren. En de nieuwe iOS-versie gaf niet alleen problemen voor gebruikers.

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, het massaal downloaden van de nieuwe versie van iOS. Ondanks dat Apple de uitrol gefaseerd per land vrijgaf leverde het nog genoeg problemen op. Niet alleen de servers van Apple hadden het moeilijk, ook de netwerken van veel universiteiten raakten overbelast. Zo konden studenten van New York University, Michigan University en Connecticut State University maar moeilijk verbinding krijgen met het WiFi-netwerk. Ook studenten van andere scholen deelden hun ongemak via Twitter.

AMS-IX iOS 7
Extra verkeer tijdens uitkomen iOS 7

Bij het AMS-IX, een belangrijk internetknooppunt, was de release van iOS 7 merkbaar. Daar werd rond 19:00, het tijdstip waarop Apple voor Nederland iOS 7 vrijgaf, een zichtbare stijging waargenomen in het internetverkeer. Overigens zijn de eerste bugs in iOS 7 ook al gevonden. Zo kan Siri een geblokkeerde telefoon in flightmode zetten waardoor de Find My iPhone-dienst niet meer werkt. Maar over het algemeen is iedereen vrij positief over het geheel vernieuwde besturingssysteem. Vooral iTunes Radio kan op vriendelijke woorden rekenen. Helaas is uitgerekend die dienst nog niet beschikbaar in Nederland.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel