Gemengde eerste reacties op iOS 7

· 3 reacties


Gisteren kondigde Apple haar geheel vernieuwde versie van iOS aan, dat voor het eerst sinds het uitkomen drastisch qua uiterlijk is aangepast. En de eerste reacties zijn binnen, en ze zijn nogal wisselend.

Eén van de meest gehoorde reacties is dat Apple wel erg veel van de concurrentie geleend heeft. Dat mag dan wel zo zijn, laten we niet vergeten waar al die andere mobiele besturingssystemen hun inspiratie vandaan hebben. De één weliswaar wat meer dan de ander. Dingen als Control Center bijvoorbeeld is bij vele andere OS'en al jarenlang gemeengoed. Dus eigenlijk is het goed dat het nu ook beschikbaar komt voor iPhone-gebruikers.

iOS 7 screenshots
Enkele screenshots van iOS 7

Daarnaast horen we dat iOS weliswaar plat geworden is, maar daarbij wel diepte heeft gekregen. Vooral doordat er slim met de ingebouwde gyroscoop wordt omgegaan. Draai voorzichtig je iPhone en de wallpaper lijkt los te zitten van je apps. Iets soortgelijks deed Apple eerder ook al met een control waar het licht anders op leek te vallen als je je iPhone licht kantelde. Ondanks die complimenten horen we toch veel mensen hun bedenkingen hebben wij de kleuren. Vooral die screenshot van het Control Center krijgt het te verduren. Laten we wel zijn, die is zo kleurrijk omdat de gekozen wallpaper kleurrijk is en het Control Center transparant is. Kies dus een achtergrond met een effen kleur en het probleem is grotendeels verholpen. Grappig is dat de meeste 'klagers' long-time iPhone-gebruikers zijn. Voornamelijk zij moeten blijkbaar wennen aan het nieuwe uiterlijk.

iOS 7 keyboard ans Safari
Toetsenbord is nu transparant

Maar er zijn ook veel mensen teleurgesteld. Vooral omdat ze bepaalde functies missen. Zo hoopten velen op het standaard kunnen kiezen van een browser-app of een andere 3rd party toetsenbord. Maar uiteindelijk gaat het erom wat jij ervan vindt. Is het een vooruitgang of ben je teleurgesteld? Laat je mening hieronder horen!


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel