Huawei lanceert Nova-smartphonelijn met Nova en Nova Plus


De wereld is twee Huawei-smartphones rijker. De Huawei Nova en Huawei Nova Plus zijn premium vormgegeven, voorzien van vingerafdrukherkenning en moeten vooral uitblinken in camera-prestaties.

De Huawei nova heeft wel wat weg van de Google Nexus 6P die Huawei ook gemaakt heeft. De Nova's zijn alleen kleiner en draaien geen stock-versie van Android. Ook lijkt de Nova over flink meer rondingen te beschikken. Zo is het 5 inch scherm bij de randen gebogen waardoor hij naadloos overgaat in de metalen unibody. Het is een bekend en populair ontwerp die we inderdaad vaker zien. Toch gaat het bij de Nova's om heel iets anders.

Huawei Nova-serie

Zo zit aan de achterkant een volgens Huawei "fantastische" camera. Achterop zit een 12 megapixel camera die over extra grote pixels van 1,25µm beschikt. Daardoor zal de camera van de Huawei Nova licht beter kunnen opvangen. Ook de lens doet mee om in het donker goede foto's te kunnen maken. Het persbericht spreekt over een groot diafragma al laten ze achterwege hoeveel precies. De camera moet uitblinken in autofocus-snelheid. Mogelijk komt dat door de optische beeldstabilisatie. Binnenin vinden we nog een Qualcomm Snapdragon 625-processor aan die over acht cores beschikt en kan putten uit een redelijke 3.020 mAh grote batterij. Die laatste gaat extra lang mee dankzij Huawei's eigen Smart Power 4.0 techniek.

Huawei Nova Plus

Naast de Huawei Nova kwam ook met de Nova Plus al komt die niet in Nederland uit. De Huawei Nova Plus beschikt over een grotere camerasensor van 16 megapixel. Ook het scherm en de batterij zijn groter; 5,5 inch en 4.000 mAh. Beide toestellen draaien wel dezelfde software. Te weten Android 6.0.1 Marshmallow met daar bovenop de eigen Emotion UI 4.1-schil. De Huawei Nova ligt vanaf oktober in de Nederlandse winkel tegen een verwachte verkoopprijs van tussen de 399 en 429 euro. Beschikbare kleuruitvoeringen zijn Titanium Grey, Mystic Silver en Prestige Gold.


Prijsvergelijker Huawei nova
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Grey
€ 351,33 € 351,33   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei nova


Prijsvergelijker Huawei nova plus

Toon alle aanbiedingen van de Huawei nova plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel