HTC snijdt zich met goedkopere One A9s in eigen vingers


HTC heeft een opvolger uitgebracht voor haar iPhone-kloon. De One A9s krijgt een nagenoeg ongewijzigd uiterlijk mee dat volgens de Taiwanezen geïnspireerd is door de natuur. Wij vermoeden eerder door Apple.

HTC noemt het toestel de One A9s maar ze hadden hem ook de A9 Lite kunnen noemen. Want zoals wel vaker begrijpen we weinig van HTC's strategie. Het toestel gaat namelijk op slechts drie punten vooruit op z'n voorganger; hij heeft een licht grotere batterij, er is ditmaal NFC en het werkgeheugen is groter. De rest van de specificaties is allemaal minder. Zo is het geroemde AMOLED-scherm ingeruild voor een LCD-exemplaar. Ook gaat de schermresolutie omlaag van Full HD naar HD. Andere verschillen zijn de MediaTek-processor, minder lichtsterke cameralens en het verdwijnen van de UltraPixel selfiecamera.

HTC One A9s zwart
Of de A9s een goede deal is laten we aan jou over

Dit alles doet HTC om de kosten te drukken. De grootste kritiek van de HTC One A9 destijds was z'n stevige prijs van tegen de 600 euro. De HTC One A9s moet bij het uitkomen 349 euro kosten. En daar ligt hem nou precies het probleem. De A9 ligt nog steeds in de winkel en die is zo stevig in prijs gedaald dat hij goedkoper is dan de A9s. Waarom iemand dan zou kiezen voor de nieuwere, maar minder uitgebreide A9s is ons een raadsel. Blijft over dat de HTC One A9s gewoonweg nog steeds een fraaie telefoon is om naar te kijken, maar tsja, dat was de A9 ook al.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel