HTC One A9s


HTC One A9s
HTC One A9s zwart voorkant linkerzijkant
HTC One A9s zwart overzicht
HTC One A9s zwart achterkant rechterzijkant
HTC One A9s zwart achterkant
HTC One A9s zilver voorkant linkerzijkant
HTC One A9s zilver overzicht
HTC One A9s zilver achterkant rechterzijkant
HTC One A9s zilver achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarZilverZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten HTC One A9s

 • Premium ontwerp met gepolijste randen
 • Snelle vingerafdrukscanner
 • Geheel te personaliseren dankzij Freestyle Layout

Minpunten HTC One A9s

 • Uitgebreidere One A9 is mogelijk beter alternatief

Prijsvergelijker HTC One A9s
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 14,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 18,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 20,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 24,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
KPN € 28,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Ben € 14,00 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
Vodafone € 21,00 € 0,00 150 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de HTC One A9s met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De HTC One A9s in het kort

De HTC One A9s zou verwart kunnen worden met de opvolger van de A9 uit 2015. Dat ligt toch wat anders. Wat de One A9s dan wel is gaan we hieronder zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

Hetzelfde maar anders

Ja, de HTC One A9s heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de One A9. Er is een 5 inch beeldscherm met daaronder een vingerafdrukscanner, een grotendeels metalen behuizing en keurig afgeronde hoeken. En toch richt HTC zich met deze One A9s op een hele andere doelgroep. De A9s is goedkoper en is lang niet meer zo high-end. Dat zien we op een aantal vlakken terug. In het beeldscherm bijvoorbeeld. Het AMOLED-paneel is ingeruild voor een IPS-scherm met bovendien een flink lagere schermresolutie. Die komt nu uit op HD. De pixeldichtheid blijft hierdoor steken op net geen 300 wat in principe scherp genoeg is voor de meesten. Toch verliest het scherm scherpte en is bovendien buitenshuis wat minder goed afleesbaar dankzij het schrappen van het AMOLED-scherm.

Belangrijkste HTC One A9s specificaties

 • 5.0 inch Super LCD-scherm met gebogen randen
 • Selfiecam met 5 megapixel grote sensor
 • Krachtige MediaTek helio P10 processor + 3 GB werkgeheugen
 • 13 megapixelcamera met BSI-sensor en RAW-opname
 • 32GB aan opslaggeheugen, uit te breiden tot 2 TB met microSD-kaart
 • Snel mobiel 4G-internet
 • Bekijk alle HTC One A9s specs

Mogelijk beter en voordeliger alternatief

Andere verschillen zijn de flink minder krachtige processor en minder lichtsterke hoofdcamera. Het is niet alleen maar kommer en kwel. Zo gaat de resolutie van de selfiecamera omhoog van 4 naar 5 megapixel en ook is de batterij iets groter. De One A9s richt zich dus niet zozeer op de high-end smartphonekoper maar is meer een midrange telefoon geworden. En daar hoort dus een lagere prijs bij. Dat schept meteen mogelijkheden want qua prijs komt hij in het vaarwater terecht van de veel meer high-end One A9 van vorig jaar. De prijs daarvan is namelijk zoveel gezakt dat die misschien wel een beter alternatief is. Zolang die verkrijgbaar is natuurlijk. Hou de A9 dus in overweging als je op zoek bent naar een A9s.

HTC One A9s zwart overzicht

Voordelen van Boost+ en Freestyle Layout

De 13 megapixel camera van de HTC One A9s schiet opnames in RAW-formaat waardoor extra nabeweringsmogelijkheden ontstaan. Er wordt een zogenaamde BSI-camerasensor toegepast die daardoor licht beter moet kunnen opvangen. Dat moet de iets minder lichtgevoelige lens teniet doen. De One A9s is verder voorzien van HTC's eigen Boost+ techniek. Dit zorgt ervoor dat apps zo min mogelijk geheugen en daardoor batterij verbruiken. Het maakt hem bovendien sneller, ook tussen het wisselen van apps. Boost+ werkt automatisch en op de achtergrond maar kan ook handige tips geven. Een andere functie die HTC met de One A9s meelevert is Freestyle Layout. Hiermee kun je het startscherm naar eigen smaak inrichten met bijvoorbeeld stickers en widgets. Maak je HTC One A9s helemaal uniek en persoonlijk.

Goedkoopste HTC One A9s prijzen

De HTC One A9s is zowel los als in combinatie met abonnement te koop. Vanaf €205 vonden wij al een passende aanbieding. Je hebt alweer flink wat bespaard in vergelijking met toen het toestel net uitkwam. Een exemplaar kostte toen een stevige 347 euro. Naast los kun je er ook voor kiezen om hem in combinatie met een abonnement af te sluiten. Dan kost hij € 14 per maand. Je hebt dan een tweejarig abonnement. Alle abonnementen van één jaar vind je op deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor één jaar. In datzelfde zoekscherm kun je ook zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en data. Ook kun je er aangeven hoeveel je eenmalig wilt bijbetalen voor een los exemplaar. Er valt te kiezen uit de volgende uitvoeringen: Silver (zilver) en Black (zwart). Er is alleen een variant met 32 GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar. Daar is trouwens wel eenvoudig wat aan te doen door een geheugenkaartje (type MicroSDHC) bij te plaatsen.


Concurrenten van de HTC One A9s

Vergelijk de HTC One A9s met deze producten


Praat mee over de HTC A9s