Lenovo stapt in Android One en kondigt Motorola One aan

Herkenbaar uiterlijk, scherpe prijs


Motorola was lange tijd geliefd onder Android-liefhebbers door het uitbrengen van telefoons zonder bloatware. Die kale Android-ervaring viel bij velen in de smaak en stelden Motorola in staat snel updates uit te voeren. Inmiddels hebben we daar Android One voor al ontbraken hier de Motorola-telefoons. Tot vandaag.

Want met de introductie van de Motorola One en Motorola One Power stapt Lenovo groots in het Android One-avontuur. We hadden weliswaar al de X4 met Android One maar die was hier niet verkrijgbaar. Android One is een belangrijk verkoopargument want beide toestellen ontvangen nog tenminste Android 9.0 Pie en Android Q. Daar bovenop kun je nog tenminste drie jaar rekenen op maandelijkse beveiligingsupdates. Een must vandaag de dag en het zorgt dat het toestel nog lange tijd vers blijft.

Motorola One met Android One
De nieuwe Motorola One draaiend onder Android One

Verder is de Motorola One een schaamteloze kloon van de Apple iPhone X met een schermvullend beeldscherm met bovenin een notch en achterop in de linkerbovenhoek een verticaal geplaatste dubbele camera. Net als, juist, de iPhone X. Lenovo rust de Motorola One met een Snapdragon 625-processor uit en 5.9 inch 19:9 Max Vision scherm. Dat is met andere woorden een schermvullend en langgerekt scherm met HD+ resolutie. Scherp maar ook weer niet overdreven scherp zoals veel duurdere telefoons. Om dat verschil te zien zul je met je neus op het scherm moeten zitten. De dubbele camera bestaat uit 13 megapixel en beschikt naast een portretmodus over een cinematische en time-lapse modus.

Motorola One Power

De Motorola One Power krijgt een iets groter 6,2 inch scherm met flink hoger Full HD+ resolutie. Ook de processor is wat uitgebreider. Op papier draait de Snapdragon 636 weliswaar op een wat lagere kloksnelheid maar hij is in de praktijk wel merkbaar krachtiger. Ook belooft Motorola een langere accuduur van wel 2 dagen. Of je dat in de praktijk echt haalt valt te bezien maar tussentijds bijladen is ook geen groot probleem meer dankzij de TurboPower snellader. Een krappe 15 minuten aan opladen is voldoende voor weer 6 uur telefoonplezier. Het is trouwens nog maar de vraag of de Motorola One Power naar Nederland komt, de One moet hier op termijn wel gewoon uitkomen. Verwacht hem in de komende maanden voor een bedrag van 299 euro.


Prijsvergelijker Motorola One
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
White
€ 291,98 € 291,98   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola One


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel