Huawei Mate 20 Lite met viervoudige camera aangekondigd

Beauty & brains moeten young professionals aanspreken


Huawei heeft aan de start van de IFA-consumentenbeurs in Berlijn de Mate 20 Lite onthuld. Het toestel beschikt over niet minder dan 4 camera's die dankzij kunstmatige intelligentie de beste foto's moeten schieten. Het grote toestel moet volgens Huawei vooral young professionals aanspreken zonder ze meteen bankroet te laten gaan.

De Mate-serie kennen van grote telefoons. De Huawei Mate 20 Lite is daarin niet anders. Het schermformaat meet een haast ongemakkelijke 6,3 inch. Om de pijn te verzachten zit het scherm bovenaan strak tegen de rand van het toestel aan. Om toch ruimte voor sensoren en camera's te hebben is er gebruik gemaakt van een notch. Je mist dus een stuk uit het FullView-scherm al maakt de Full HD+ resolutie veel goed. Met andere woorden er blijft nog genoeg scherm en scherpte over.

Huawei Mate 20 Lite in blauw
De grote Mate 20 Lite in het blauw

Als je bedenkt dat Huawei maar liefst twee selfiecamera's in die notch verwerkt heeft dan valt hij nog redelijk klein uit. Volgens de specificatielijst gaat hem om een 24 en 2 megapixel camera. Die 2 megapixel is puur om diepte te kunnen zien. Dat is nodig voor de portretmodus waarbij de achtergrond onscherp gemaakt wordt. De 24 megapixel leggen je selfies vervolgens scherp vast. Achterop zit tevens een dubbele camera waarmee het totaal op geen onaardige 4 uitkomt. Het gaat hier om een 20 en 2 megapixel variant. Hier hetzelfde trucje al heeft deze camera weer baat aan de ingebouwde kunstmatige intelligentie. Dankzij deze AI-functies worden vele situaties herkent en daarbij worden de beste instellingen gebruikt. Dat moet mooiere en betere foto's opleveren. De Mate 20 Lite herkent maar liefst 500 verschillende.

Huawei Mate 20 Lite in de winkel

Om de Huawei Mate 20 Lite van kracht te voorzien is gebruik gemaakt van een Kirin 710-processor. Deze chipset bestaat uit 8 kernen waarvan vier er op 2.2 GHz draaien en de andere vier op maximaal 1.7 GHz. Het gaat hier om een bovengemiddelde krachtbron die over een keurige 4 GB aan werkgeheugen kan beschikken. Dat moet hem voor diverse doeleinden geschikt maken. Langzaam zal hij daardoor niet snel aanvoelen. Huawei verwacht de Mate 20 Lite vanaf 10 september aan je te kunnen verkopen met 64 GB aan opslaggeheugen en in de kleuren Black, Sapphire Blue en Platinum Gold. De adviesprijs bedraagt € 399.


Prijsvergelijker Huawei Mate 20 Lite
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 156,54 € 156,54   Bekijk
bol.com Partner
Black
€ 195,00 € 195,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 20 Lite


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel