Wiko toont View2 Go, View2 Plus en Harry 2 tijdens IFA


Het Franse Wiko heeft tijdens de IFA drie nieuwe smartphones aangekondigd. Alle drie hebben een langgerekt scherm en draaien Android Oreo. De View2 Go krijgt een reflecterende achterkant en is beschikbaar in een dubbele kleur die subtiel in elkaar overgaat. De View2 Plus krijgt een dubbele camera en de Harry 2 lijkt een nette prijsbreker.

Belangrijkste van het trio nieuwe smartphone zijn de modellen die aan de bestaande View2-serie toegevoegd worden. Zowel de View2 Go als de View2 Plus beschikken over een langgerekt scherm met 19:9-verhouding. Het formaat van 5.93 inch is ook gelijk en zelfs de HD+ resolutie komt overeen. Het verschil tussen de Go en Plus zit hem met name in de dubbele Sony IMX486-camera in die laatste. Ook beschikt de Plus over de iets krachtiger Snapdragon 450-processor met meer werkgeheugen (4GB).

Wiko View2 Go
Wiko View2 Go waarvan Supernova-uitvoering meeste opvalt

Beiden beschikken verder wel over dezelfde 4000 mAh grote batterij, Android Oreo met gezichts- en vingerafdrukontgrendeling. Wel verschilt de selfiecamera; die op de Plus is met 8 megapixel net een fractie hoger is dan de 5 megapixel op de Go. Bijzonder aan de nieuwe View2-modellen is de Supernova-uitvoering; die kent een kleurovergang van paars naar bleen (groenblauw). Zoiets zagen we eerder bij Huawei alleen dan veel duurder. De naamgeving van de Wiko View2 Go suggereert trouwens dat het hier om een Android Go Edition-telefoon gaat, maar dat is niet zo. Het toestel draait 'gewoon' Android 8.1 Oreo met Wiko's eigen Skin. Prijzen voor de View 2 Go beginnen bij 179 euro, voor de View 2 Plus ben je 249 euro kwijt.

Wiko View2 Plus
Wiko View2 Plus

Harry 2

De Wiko Harry 2 belooft weer een prijsbreker te worden met moderne functies zoals een 18:9-scherm met HD+ resolutie. Voor een adviesprijs van 129 euro geeft Wiko hem een aardige camera mee van 13 megapixel en f/2.0 lens bestaande uit 5 elementen. Op papier lijkt deze camera erg geschikt om ook in het donker heldere foto's te schieten. Of dat in de praktijk ook echt zo is moet nog blijken.

Wiko Harry2
Wiko View Harry2

Ook bij de Harry2 vinden we Android Oreo met gezichtsontgrendeling. Er is gekozen voor een niet nader gespecificeerde quad-core processor op maximaal 1,3 GHz waarmee we vermoeden dat hij niet heel krachtig is. Ook is er 'slechts' 2 GB aan werkgeheugen zodat er niet veel ruimte is om gelijktijdig veel apps in het geheugen te hebben. Het veelvuldig wisselen van vele apps zal daarom even op zich laten wachten. Gelukkig maakt die prijs veel goed. Verwacht zowel de Harry2, View2 Go en View2 Plus vanaf eind september in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel