Bullitt introduceert robuuste Cat B35 Dual SIM met Smart 4G

B35 is Cat's eerste onder KaiOS


Bullitt Group heeft vandaag een nieuwe featurephone aangekondigd die van oudsher robuust is, een lange accuduur kent en voorzien is van 4G-ondersteuning. Ideaal voor mensen die geen uitgebreide smartphone hoeven maar wel bereikbaar willen zijn. De B35 kan tegen een stootje en hoeft niet dagelijks opgeladen te worden.

De Cat B35 is de opvolger van de B30 maar dan met 4G. Hierdoor kun je onderweg snel het internet raadplegen. Ander voordeel is dat je kunt bellen over VoLTE of VoWiFi mocht dat nodig zijn. Net als alle andere Cat-telefoons is ook deze B35 gehuld in een zeer robuuste behuizing die stof- en waterdicht is. Officieel krijgt hij het IP68 certificaat mee waardoor hij tot 35 minuten op 1,2 meter water overleeft. Een val van 1,8 meter op een harde ondergrond is ook geen probleem.

De Cat B35 met Smart 4G
De B35 van Cat met 4G-ondersteuning

Een groot voordeel van een zogenaamde featurephone is dat hij niet dagelijks opgeladen hoeft te worden. De ingebouwde 2300 mAh batterij heeft een opgegeven standbytijd van 30 dagen. In de praktijk zul je het toestel echter ook gebruiken maar bij normaal gebruik zal een week zonder bijladen zeker mogelijk zijn. Andere eigenschappen zijn ingebouwde GPS voor locatiebepaling, een FM-radio, een best ruim 4 inch kleurenscherm en een 2 megapixel camera voor eenvoudige foto's. De B35 van Cat moet vanaf eind september in de winkel liggen voor een adviesprijs van 109 euro. Er komt naast een single ook een dual sim-uitvoering van uit.

KaiOS 2.5

Een echt domme telefoon is de B35 trouwens niet, het draait KaiOS 2.5 waar sommige nieuwe Nokia featurephones ook onder draaien. Er is gewoon een app store beschikbaar waar je apps als Facebook, Google Maps en zelfs spelletjes kunt downloaden. KaiOS komt voort uit Boot 2 Gecko dat op zijn beurt weer van FireFox OS afstamt. Onlangs nog verscheen het bericht dat WhatsApp bezig is met een versie voor het besturingssysteem. Wanneer deze verkrijgbaar is is momenteel nog onbekend.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws