Motorola Moto X4 aangekondigd met ingebouwde Alexa


Lenovo heeft op de IFA de Motorola Moto X4 aangekondigd. Een 5,2 inch grote Android-smartphone met dubbele camera en ingebouwde Alexa-ondersteuning. Deze spraakgestuurde assistent van Amazon is zelfs bereikbaar wanneer het toestel vergrendeld is.

Het was alweer even dat Motorola met een nieuwe Moto X-toestel kwam, oktober 2015 om precies te zijn. Toestellen uit die reeks gelden als behoorlijk high-end maar niet flagship-materiaal. Daardoor zijn ze ook prijsbewust. Deze Moto X4 zet wat dat betreft diezelfde lijn voort. Alhoewel het toestel nog geen Nederlandse prijs heeft wordt in de VS een bedrag van 399 dollar gevraagd, omgerekend zo'n 335 euro. Niet gek voor een 5,2 inch smartphone met dubbele camera en 16 megapixel selfiecamera.

Motorola Moto X4
De Moto X4 in de spotlights

De 12 + 8 megapixel camera achterop de Motorola Moto X4 is door Lenovo voorzien van een speciale toeristische trekpleister-modus die je meer kan vertellen over waar je naar kijkt. Ideaal voor op citytrip. Overigens wordt de dubbele camera gebruikt om scherpte-diepte toe te voegen aan foto's. Het onscherp maken van de achtergrond levert een stuk professionelere foto's op. Je kunt de achtergrond ook een andere kleur geven wat interessante resultaten oplevert. De Moto X4 kent overigens een nog hogere resolutie camera al vinden we die voorop. De 16 megapixel selfiecamera is voorzien van een speciale weinig-licht-modus waarbij de pixelgrootte vergroot wordt. Dit levert 4 megapixel foto's op maar die zijn dan wel een stuk beter belicht. Ook aanwezig is een panoramische selfiemodus om extra brede selfies te schieten.

Alexa

De Motorola Moto X4 kent verder een waterdichte behuizing en een ingebouwde Snapdragon 630-processor op maximaal 2,2 GHz. Toch is het interessants de ingebouwde Alexa-ondersteuning. Dat is Amazon's spraakgestuurde assistent die we onder andere in de beroemde Echo aantreffen. Alexa kan via spraak diverse opdrachten uitvoeren en geldt als een geduchte concurrent van Apple's Siri, Google's Assistant en Microsoft's Cortana. Motorola hoopt de Moto X4 ergens in september 2017 in de winkels te hebben.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel