Alcatel toont viertal nieuwe telefoon: A7, A7 XL, Idol 5 en 5S


Ook Alcatel heeft afgelopen IFA-beurs van zich laten horen. Deze consumentenbeurs is wel vaker de plek om nieuwe telefoon aan te kondigen en Alcatel brengt dit jaar de A7, A7 XL, Idol 5 en Idol 5S mee. Een enkele hiervan heeft een dubbele camera terwijl anderen weer goed zijn in multimedia.

De Alcatel A7 is een uitbreiding van de bestaande A-serie en meteen de grootste en meest uitgebreide. Zo meet het scherm 5,5 inch van hoek tot hoek. De camera op de A7 komt uit op 16 megapixel en is voorzien van snelle PDAF-autofocus en een redelijk lichtgevoelige f/2.0 lens voor heldere opnames 's avonds. Voorop prijkt een 8 megapixel schieter voor selfies en videobellen. De batterij telt een keurige capaciteit van 4.000 mAh en kan snel opgeladen worden.

Alcatel A7 en A7 XL
De Alcatel A7 en A7 XL

Nog interessanter is de A7 XL die een nog groter 6 inch scherm krijgt. Toch vinden we de echte innovatie achterop in de vorm van een dubbele camera. De 12 megapixel autofocus camera wordt vergezeld door een 2 megapixel camera. Die extra camera wordt vanwege de karige resolutie niet zozeer gebruikt om de kwaliteit te verbeteren maar is daar om diepte vast te kunnen leggen. Achteraf kun je dan de focus verleggen zodat je bijvoorbeeld de achtergrond onscherp kunt maken. Ook netjes is dat de Alcatel A7 XL komt met Google Assistant waardoor je dankzij spraak opdrachten kunt geven. De Alcatel A7 XL wordt in het vierde kwartaal verwacht, de A7 wordt nog daarvoor verwacht.

Idol 5 en Idol 5s

Alcatel toonde op de IFA-beurs ook nog de 5e Idol-generatie. De Idol 5 lijkt nog steeds op een Idol-telefoon met wederom een 13 megapixel camera maar ditmaal hybride autofocus (PDAF en CAF), een twee-kleuren-flitser en een lichtgevoelige f/2.0 lens voor detailrijke foto's in het donker. De selfiecamera is vreemd genoeg qua resolutie naar beneden geschroefd om op 5 megapixel uit te komen. Wel netjes is de 84º graden groothoeklens en eigen selfieflitser voor goed belichte groepsselfies. Net als de Idol 4 krijgt de Idol 5 dit jaar weer een aparte knop die je zelf kunt configureren bijvoorbeeld om snel de camera te starten.

Alcatel Idol 5 en Idol 5S

De nieuwe Alcatel Idol 5S wordt daarnaast uitgerust met een dubbele 3.6W speaker aan de voorzijde voor een rijke en luide audio-ervaring. Hier een 12 megapixel hoofdcamera met eveneens snelle autofocus en twee-kleuren-flitser. De pixels van de camera zijn met 1,25 µm groter waardoor ze meer licht absorberen en heldere foto's produceren. De camerasensor aan de voorzijde kent zelfs een pixelgrootte van 1,4 µm en alsof dat al niet genoeg licht oplevert is ook hier een selfieflitser aanwezig. Beide toestellen uit de Idol 5-reeks worden in het vierde kwartaal van 2017 verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel