Cat onthult met S31 en S41 twee nieuwe ‘rugged’ smartphones


Ook Caterpillar, bekend van de robuuste telefoons, heeft tijdens de IFA van zich laten horen en toonde maar liefst 2 nieuwe telefoons. De Cat S31 en S41 zijn beide extreem robuuste telefoons volgens het MIL SPEC 810G principe.

We zien hier op NieuweMobiel.NL de modellen van Caterpillar, ook wel Cat, steeds vaker terug. Ze worden ook bij steeds meer webshops aangeboden, blijkbaar is er ook hier veel vraag naar robuuste smartphones. De Cat S41 en S31 zullen hier zeker niet in teleurstellen. Het meest uitgebreid is de S41 met een 5 inch scherm dat beschermd wordt door Gorilla Glass 5. Binnenin ligt een 5.000 mAh grote batterij waarmee een standbyduur van 44 dagen gehaald moet worden. Ook kan de batterij als powerbank dienen voor andere apparaten.

Cat S41
De Cat S41 houdt niet van half werk

De Cat S41 heeft het MIL SPEC 810G certificaat op zak waarmee hij vallen van 1,8 meter op een betonnen vloer overleeft. Ook is het toestel water- en stofdicht dankzij de IP68-rating. Qua overige specificaties doet de S41 het helemaal niet onaardig. Zo zit er een 13 megapixel camera achterop, is er ruimte voor twee simkaarten, draait het toestel Android 7 Nougat en zit er een degelijke MediaTek Helio P20-processor onder de motorkap. De Cat S41 is vanaf vandaag meteen verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 449. Het toestel is alleen in de kleur zwart verkrijgbaar.

Cat S31
De Cat S31

Cat S31

Dan toonde het bedrijf ook nog de Cat S31. Deze kent een iets kleiner scherm van 4,7 inch voorzien van het iets minder krasvrije Gorilla Glass 3. Ook de batterij is ietsjes minder en komt qua capaciteit uit op 4.000 mAh. Nog altijd keurig al kent de S31 niet dezelfde Battery Share-functie als de S41. De hoofdcamera is 8 megapixel groot en kent een LED-flitser. Ook de Cat S31 is geschikt voor Dual SIM, draait Android 7 Nougat al is de processor ditmaal afkomstig van Qualcomm. Het typenummer is de Snapdragon 210. Dat is een instapmodel dus verwacht geen hoogstaand prestaties van het toestel. De prijs ligt daarom ook iets lager; € 329. Ook dit model is direct verkrijgbaar en ook alleen in de kleur zwart.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel