Nieuwe Sony Xperia XA1 Plus zit tussen XA1 en Ultra in


Sony heeft tijdens de IFA niet alleen de XZ1 en XZ1 Compact aangekondigd, het kwam ook met een model dat qua formaat tussen de XA1 en XA1 Ultra in zit. De Sony Xperia XA1 Plus krijgt een 5,5 inch scherm, dikke batterij en een vingerafdrukscanner.

We beginnen bij de batterij van de 5,5 inch grote XA1 Plus. Deze is met 3430 mAh verrassend groter dan die in de 6,0 inch grote Xperia XA1 Ultra. Sony zelf meldt een accuduur van een dag, wij vermoeden dat je wel wat langer met een volle accu meekunt. Snelladen is ingebouwd waarbij gebruik is gemaakt van MediaTek's Pump Express+ 2.0 techniek. Ook bij de Sony Xperia XA1 Plus kan gesproken worden over een multimediatelefoon. Zo is er een 23 megapixel camera en Clear Audio+ geluid met slimme versterker. Met die laatste heb je altijd luid en duidelijk geluid dat bovendien naar eigen smaak in te stellen is.

Sony Xperia XA1 Plus
De XA1 Plus in de hand

De camera achterop kent een extra grote 1/2,3" sensor dat gecombineerd met een f/2.0 lens voor duidelijk belichte opnames moet zorgen. De snelheid is afkomstig van de hybride autofocus die diverse technieken combineert om snel scherp te stellen. Binnen 0,6 seconde om precies te zijn. Qua selfiecamera ga je er in vergelijking met de XA1 Ultra wel wat op achteruit. Er is een 8 megapixel camera met 24 mm groothoeklens. Geen flitser en ook geen optische beeldstabilisatie dus. Sony brengt de Xperia XA1 Plus in het najaar uit voor een prijs van € 349. Er valt te kiezen uit de kleuren Gold, Blue en Black.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel