Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus lijken waterdichte eigenschappen te bezitten


Wat gebeurt er als je de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus in een bak met water legt? Apple adverteert beide iPhones niet als waterdicht en we zouden het daarom niet zelf aanraden. De uitkomst is daarom vrij bijzonder te noemen.

Zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus lijken een zwemles in een bak met water probleemloos te overleven. Nogmaals, we raden het niet aan om dit thuis na te doen. Beide iPhones hebben namelijk geen zogenaamde IP-rating waarbij ze bestand zijn tegen water. Mogelijk houden de toestellen wel het nodige water tegen doordat Apple gebruik maakt van een unibody. Hierdoor zitten alle componenten stijf tegen elkaar en houden zodoende water voldoende tegen.


Nu zien we vaker van dit soort filmpjes voorbijkomen waarbij verbaasd gereageerd wordt op de onbedoelde waterdichtheid van telefoons zonder dat ze dat eigenlijk zijn. Eerlijk is eerlijk, de Apple's doen het wel bijzonder goed voor telefoons die niet als 'waterdichte telefoons' verkocht worden. Een tweede proef waarbij de iPhones tot 48 uur onderwater gehouden worden levert ook geen problemen op. Alle componenten lijken normaal te werken. Eerder ging het gerucht dat de iPhone 7, de opvolger van de iPhone 6s, mogelijk waterdicht zou zijn. Nu lijkt het er misschien wel op dat de huidige generatie iPhones dat al zijn. Al kunnen we niet genoeg benadrukken dat we dit wel afraden om zelf te proberen. De nieuwste iPhones liggen vanaf 9 oktober in de winkels.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel