“Voorkeur voor Motorola zou een ramp zijn”


Eric Schmidt, voormalig CEO van Google, en nog steeds directielid, meent dat het een ramp zou zijn als Google Motorola een voorkeursbehandeling geeft bij het uitrollen van updates voor Android.

Google bood onlangs miljarden voor de telefoonfabrikant. Belangrijkste reden voor de overname zijn naar verluidt niet de telefoons die Motorola maakt, maar de patenten die het bedrijf sinds het ontstaan van mobiele telefonie verzamelde. Desondanks is Google binnenkort behalve ontwikkelaar van Android ook maker van mobiele telefoons. Dat brengt het bedrijf in een precaire positie.

2011226 l100288 clean

Voor het succes van Android is Google afhankelijk van hardware-partners als HTC, Samsung, Sony Ericsson en LG. Voorheen was de verhouding met deze bedrijven duidelijk: Google levert software, de partnerbedrijven maken er een smartphone omheen. Nu Google door de aankoop van Motorola ook hardwaremaker is, zou de relatie met hardwaremakers kunnen verslechteren. Google doet er daarom alles aan om deze bedrijven er van te overtuigen dat de aankoop van Motorola geen negatieve gevolgen heeft. De woorden van Schmidt moeten in dat kader gezien worden.

Bron: Totaltele.comPraat mee over dit artikel