Anssi Vanjoki: Android is als in je broek plassen

· 6 reacties


Anssi Vanjoki heeft afscheid genomen als directeur mobiele apparaten van Nokia. Zijn foto's zijn van de perswebsite van de fabrikant gehaald. Dat weerhoudt hem er niet van om namens het Finse bedrijf even flink van zich af te schoppen.

Volgens Vanjoki is het op langere termijn slecht voor fabrikanten van mobiele telefoons om toestellen met Android te leveren. Door een universeel besturingssysteem mee te leveren zijn de toestellen niet meer als een product van een specifieke fabrikant te herkennen, denkt Vanjoki. Nokia brengt daarom, tot verdriet van velen, geen toestellen uit die op Android draaien.

In je broek plassen

Om zijn argumenten kracht bij te zetten haalt Vanjoki een vergelijking met Finse jongetjes uit de kast. Volgens Vanjoki, zelf ooit een Fins jongetje, plassen zij in de winter in hun broek om warm te blijven. Op de korte termijn heeft dat misschien positief effect (de warmte), maar op langere termijn werkt het tegen je (klamme en koude broek). Zo zou ook de implementatie van Android op korte termijn positieve effecten hebben - zie de verkoopcijfers van HTC - maar op de lange termijn zou het niets helpen.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel