“Nokia bestelde tien duizend Lumia’s onder Android”


We weten niet beter dat Nokia voor Windows Phone gekozen heeft en dat het op punt staat overgenomen te worden door Microsoft. Toch zag het er tot voor kort heel anders uit. Nokia hield rekening met een exit-strategie gebaseerd op Android.

De exclusieve Windows Phone-deal die het in 2011 sloot met Microsoft had namelijk een einddatum. En mocht het wereldwijde marktaandeel tegen die tijd teleurstellen dan moest er een plan B zijn. Nokia onderzocht actief de mogelijke alternatieven en besloot daarom ook naar Android te kijken. Op zich moet dit niet verwonderlijk klinken. Bedrijven die nu succes hebben met Android kijken ook naar alternatieven en onderzoeken die zelfs. Zo flirt Samsung nog altijd met Tizen.

Nokia Lumia Android render
Fans zien een Lumia onder Android helemaal zitten

Interessanter is het dat Nokia naar verluidt 10.000 prototypes heeft besteld. Een Lumia onder Android, hoe zou dat eruit hebben gezien? We moeten ons er wellicht niet teveel van voorstellen, het apparaat maakte volgens de geruchten gebruik van een Snapdragon 200-processor, het instapmodel van de huidige Snapdragon-generatie. Het deze kennis is de overname door Microsoft misschien wel beter te verklaren. Nokia verkoopt van alle fabrikanten veruit de meeste Windows Phones en dan zou Microsoft haar telefoonstrategie wel vaarwel kunnen zeggen. Misschien had Microsoft dus wel geen keus dan Nokia over te nemen om haar Windows Phone-toekomst zeker te stellen.

Bron: Unwired View


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel