iPhone 5 geplaagd door paarse camerawaas


Het zit Apple niet echt mee. De iPhone 5-verkopen waren ondanks mooie cijfers toch beneden verwachting van analisten, de achterkant is krasgevoelig, beschadigingen uit de doos en kritiek op het eigen Maps. Nu komen daar ook nog cameraproblemen bij.

Enkele iPhone 5-gebruikers melden namelijk paarse verkleuringen wanneer ze met felle lichtbronnen werken. Vooral als foto's geschoten worden met de zon net buiten beeld treedt het probleem op. Maar het schijnt ook met lampen te werken.

iPhone 5 purpleiPhone 5 purple

Soortgelijke foto's verschijnen steeds vaker op Twitter. Sommige gebruikers melden dat de iPhone 4S een soortgelijk probleem heeft, maar wel in mindere mate. Er wordt overigens over nog meer geklaagd. Zo verschijnen bij sommige gebruikers lijnen in het toetsenbord en hebben we zelfs berichten gezien van 'lightleaks'.

Processorsnelheid

Er zijn ook positieve berichten over de iPhone 5. Zo schijnt de processor niet op de eerder aangenomen 1 GHz te draaien maar op 1,3 GHz. Dit suggereert althans de Geekbench-app. Eerdere versies die spraken over 1 GHz werkten niet goed met de A6-processor aldus de ontwikkelaar Primate Labs.

Bron: cnet.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel