Sharp kondigt Europese release van eigenzinnige Aquos R3 aan

IGZO-scherm met dubbele notch en hoge 120Hz


Het Japanse Sharp heeft tijdens de IFA de Europese versie van de Aquos R3 aangekondigd. Een opvallend high-end toestel met dubbele inkeping en hoge 120Hz verversingssnelheid.

Sharp maakt wat opvallende ontwerpkeuzes in de Aquos R3. Zo kent het toestel niet alleen bovenin een inkeping (een notch) maar ook onderin. Bovenin is die nodig voor een 16 megapixel selfiecamera. Onderin is een inkeping gemaakt om ruimte voor een vingerafdrukscanner te maken.

Sharp Aquos R3
De lekker eigenzinnige Sharp Aquos R3

Sharp maakt gebruik van een IGZO-scherm met een hoge WQHD-resolutie. Het Pro IGZO Reality Display kan tot 1 miljard kleuren weergeven en kent een opvallend hoge 120Hz verversingssnelheid. Veel hoger dan de gebruikelijke 60Hz en zelfs hoger dan het 90Hz scherm in de OnePlus 7 Pro. Achterop vinden we een dubbele ProPix2 AI Reality Camera. Een flinke naam voor een dubbele camera met 20,1 + 12,2 megapixel camera met f/1.7 lens en 125° beeldhoek. Sharp claimt dankzij de ingebouwde ProPix 2 co-processor een perfecte witbalans, helderheid en contrast. Waarvan akte.

Sharp Aquos R3 in Nederland

In thuisland Japan was de Aquos R3 al sinds juni aangekondigd, nu komt het opvallende toestel dus ook naar Europa toe. Een vermelding in een Nederlandse webshop hebben we nog niet gezien maar dat moet in september veranderen. Verwacht hem voor een bedrag van 729 euro te kunnen aanschaffen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel