HMD Global: Alle huidige Nokia’s krijgen Android 8.0 Oreo


HMD Global: Alle huidige Nokia’s krijgen Android 8.0 Oreo

De Chief Product Officer van HMD Global, het bedrijf dat onder de naam Nokia smartphones met Android op de markt brengt heeft goed nieuws voor eigenaren van een Nokia 3, 5, 6 en 8. Al die modellen krijgen een update naar het recent aangekondigde Android 8.0 Oreo.

Nokia kondigde begin 2017 haar terugkeer naar de smartphonemarkt aan met de introductie van enkele Android-smartphones waaronder de eenvoudige Nokia 3 en de iets uitgebreidere Nokia 5 en 6. Hiermee is Nokia één van de weinige fabrikanten die ook haar instapmodellen upgradet naar een nieuwere Android-versie met alle nieuwe functies en beveiligingsupdates. Van de Nokia 8 was al bekend dat deze onder Android 8.0 Oreo zou uitkomen.

Datum nog onbekend

Google stelde Android Oreo eind augustus officieel aan ons voor en sindsdien vallen fabrikanten over elkaar heen met beloofde updates naar deze nieuwe versie. Meestal gaat het dan om al aangekondigde vlaggenschepen die binnenkort geüpdatet worden. HMD Global beloofde bij de introductie van haar Android line-up al geregeld met updates uit te komen en lijkt die belofte nu waar te maken. Wanneer de updates uitrollen is nog niet bekend. Maar omdat het bedrijf een vrij kale Android-versie zonder uitgebreide skin en ingebakken apps gebruikt lijkt ons dat dit vrij snel kan. Ook nog geen woord over of dit de laatste Android-upgrade zal zijn. Voor de Nokia 3 lijkt dit wel erg voor de hand te liggen, voor de Nokia 8 lijkt ons een update naar Android P erg aannemelijk.

(Bron)


Prijsvergelijker Nokia 3

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 3


Prijsvergelijker Nokia 5
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Blue
€ 164,42 € 164,42   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel