Samsung bevestigt: Galaxy Note8 compatible met Daydream


Tijdens de introductie van de Note8 hoorden we nergens of het nieuwe vlaggenschip compatible is met Google's VR-platform Daydream. De S8 en S8+ werden pas later via een update compatible voor Daydream. Samsung bevestigt nu tegenover NieuweMobiel.NL dat de Note8 meteen al compatible is.

Samsung onthulde de Galaxy Note8 op 23 augustus tijdens een speciaal Unpacked Event in New York City. Er was ruimschoots aandacht voor de veiligheid van het toestel, z'n nieuwe vormgeving en alle nieuwe functies waaronder die van de dubbele camera. Toch bleef onduidelijk of de Note8 compatible zou zijn met Google Daydream. Dit VR-initiatief van Google stelt je in staat om een geschikte telefoon in een bril te stoppen en te genieten van een Virtual Reality-ervaring. De S8 en S8+ werden pas maanden later compatible voor Daydream dankzij een software update. De Note8 zal direct geschikt zijn voor Daydream, zo bevestigt een woordvoerder tegenover NieuweMobiel.NL.

Samsung Galaxy Note8 event
Daydream-compatible Note8 vanaf 15 september in de winkel

Toch ligt het meer voor de hand om de Note8 niet in een Daydream-bril te stoppen maar in Samsung's eigen Gear VR. Je hebt dan alleen wel de meest recente Gear VR nodig omdat het toestel niet in de vorige past. Hij is simpelweg te groot daarvoor. Deze nieuwe en grotere Gear VR wordt geleverd met een controller en kost meer dan 100 euro. Een goedkopere Daydream-bril is dan misschien lager van kwaliteit maar wel geschikter om te beginnen met Virtual Reality. De Samsung Galaxy Note8 ligt op moment van schrijven nog niet in de winkel, de eerste exemplaren zijn vanaf 15 september verkrijgbaar. Het toestel is dan verkrijgbaar in de kleuren Midnight Black en Maple Gold vanaf een prijs van € 999. Wie voor die datum een exemplaar bestelt krijgt er gratis een DeX-dockingstation bij ter waarde van € 99.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Gold
€ 349,00 € 349,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 8


Gerelateerd nieuws