Motorola geeft met nieuwe Moto X veel keuzevrijheid

· 1 reactie


Motorola heeft zojuist officieel de Moto X aangekondigd. Een Android-telefoon die samen met moederbedrijf Google is ontwikkeld en waarvan het uiterlijk in hoge mate zelf te personaliseren is.

Qua specs lijkt de Moto X helemaal niet zo opzienbarend te zijn, eerder middelmatig. Volgens Motorola gaat het niet om specs maar wat je ermee kunt doen. Zo is een 720p HD-resolutie op een 4,7 inch scherm meer dan genoeg. Bovendien houdt het de prijs lekker laag. De Moto X moet met de 16 GB uitvoering 199 dollar kosten, de 32 GB variant kost 250 dollar.

Motorola Moto X Black White

Personalisatie

De Motorola Moto X is in veel verschillende kleuren en materiaalkeuzes verkrijgbaar. Motorola heeft een tool gemaakt genaamd Moto Maker. Hier kun je zelf een kleur voor de achterzijde en voorzijde uitkiezen. Ook een accentkeuze is mogelijk. Bovendien kun je ook nog een materiaal kiezen. Later dit jaar volgt de keuze voor hout zoals bamboe en teak. Door alle verschillende kleuren zijn er meer dan 500 combinaties mogelijk. Zodoende loop je niet snel de kans dat de buurman met dezelfde telefoon rondloopt als jij. Tot slot kun je de kleur van de bijbehorende accessoires zoals opladers en hoofdtelefoons ook uitkiezen.

Motola Moto X color pinwheel

De Moto X beschikt over een 10 megapixel Clear Pixel-camera met een RGBC-indeling. Dit zorgt voor 75% meer lichtinname zodat ook in donkere situaties nog prima foto's geschoten kunnen worden. Aldus Motorola dan natuurlijk. Onder de motorkap draait de eigen X8 SoC bestaande uit een dualcore Snapdragon S4 Pro processors op 1,7 GHz, een quadcore Adreno 320 GPU en twee eigen chips. Die laatste twee stellen het toestel in staat om continue te luisteren naar het baasje. Spreek "Ok Google Now" gevolgd door je opdracht en je hem bedienen zonder aan te raken. Er is bovendien 2 GB aan RAM-geheugen en een 2.200 mAh batterij die voor een dag aan plezier moet zorgen. Interessant is dat Motorola kiest voor de kleinere nanoSIM die we ook in de iPhone 5 terugvinden.

Wanneer en zelfs óf de Moto X in Nederland is te bestellen is nog maar de vraag. Al helemaal of je dan alle kleurkeuzes hebt. Laat staan dat we al prijzen voor je hebben. Iets wat we de komende tijd dus voor je in de gaten gaan houden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel