Motorola’s Moto X krijgt Google Glass-functionaliteit


Dat Motorola bezig is met de Moto X is allang geen geheim meer, vooral niet nadat topman Eric Schmidt er opvallend mee showde vorige week. Nu blijkt ook meer informatie naar boven te komen dankzij een filmpje van telco Rogers.

Hierin is een nieuwe functie te zien die we nog niet wisten. Zo luistert de Moto X constant naar je zodat je hem door spraakinstructies kunt bedienen, vergelijkbaar met Google Glass. Een simpele "Ok Google Now..." gevolgd door je verzoek en de Moto X voert hem uit. In onderstaande video zie je een demonstratie.

Je kunt navigatieinstructies vragen, een alarm instellen en het weer opvragen. Eerder werd al bekend dat de Moto X dankzij sensoren nog slimmer zou zijn. Een voorbeeld hiervan is het opstarten van de camera. Twee keer schudden vanuit de pols en de camera-app start.

Verkrijgbaar in augustus

Het mooi is dat de mevrouw in het filmpje ook nog even verteld wanneer de Moto X verkrijgbaar is. Komende augustus in de kleuren wit en zwart. Of het model ook naar Nederland komt en of dat rond dezelfde periode zal zijn is nog onbekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel