Hasselblad True Zoom brengt optische zoom en Xenon-flits naar Motorola Moto Z-lijn


Hasselblad heeft een zogenaamde Moto Mod uitgebracht voor de Motorola Moto Z-lijn. De module brengt herbergt een eigen camera, optische zoom en een Xenon-flitser. Dat klinkt leuk maar er zitten wat haken en ogen aan de module.

Hasselblad ken je mogelijk van de dure camera's. Het was ook een Hasselblad-camera die de NASA meenam naar de maan. Kwaliteit dus. Het bedrijf komt nu met een module voor de Motorola Moto Z, Moto Z Force en Moto Z Play. Deze kent naast een eigen ingebouwde 12 megapixel camera ook een zoomlens. Zelfs een krachtige Xenon-flitser ontbreekt niet. Genoeg reden dus om enthousiast te worden. Toch kent Hasselblad's Moto Mod enkele nadelen.

Hasselblad True Zoom
De Hasselblad True Zoom

Allereerst beschikt de module niet over eigen batterij. Hij gebruikt dus de batterij van de telefoon, dit in tegenstelling tot sommige andere Moto Mods. Ook ietwat teleurstellend is dat de camera van de module 12 megapixel telt. De Motorola Moto Z kent zelfs een 13 megapixel camera, de Moto Z Force zelfs een 21 megapixel exemplaar. Nu gaat het niet om de hoeveelheid megapixels maar wat je ermee doet. Helaas valt daar ook nog wel wat op aan te merken. Zo kent de zoomlens een variabele diafragma van f/3.5 en 6.5. Dat belooft niet veel goeds in donkere omstandigheden. Ander minpuntje is dat video in maximaal Full HD opgenomen kan worden. Hier hadden we anno 2016 toch minstens 4K verwacht. Volgens Motorola en Hasselblad moeten we dit allemaal vergeten en ons richten op de 10x optische zoom, krachtige Xenon-flitser en RAW-opnames. De Nederlandse prijs bedraagt 249 euro.


Prijsvergelijker Motorola Moto Z
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
32 GB
€ 420,24 € 420,24   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola Moto Z


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel