HTC: unlocken betekent verspillen garantie


De Taiwanese smartphonefabrikant HTC maakte eerder dit jaar bekend dat het de mogelijkheid wilde bieden om de bootloader van toestellen van het modeljaar 2011 te ontgrendelen. Nu is bekend onder welke voorwaarden dat kan.

Op Facebook maakte CEO Peter Chou bekend dat na het unlocken van de bootloader iedere vorm van garantie op het toestel verlopen is. Wie de bootloader ontgrendelt moet eerst een overeenkomst tekenen, waar in staat dat afstand gedaan wordt van het recht op garantie. Wie graag CyanogenMod op z’n toestel wil installeren, kan niet tegelijkertijd ook aanspraak blijven maken op garantie als z’n toestel stuk gaat.

Cyanogensens

Het door HTC uitgestippelde beleid is in lijn met de regels die in het verleden golden. Ook toen was je je garantie kwijt na het unlocken van de bootloader. Enige verschil was dat HTC het unlocken moeilijk of onmogelijk probeerde te maken. Daar stopt het bedrijf mee, maar de regels blijven gelijk. Wie graag met z’n toestel experimenteert blijft daar zelf de prijs voor betalen. HTC neemt niet de verantwoordelijkheid voor huisvlijt van smartphonexperts. Dat is een begrijpelijk standpunt, wat de meeste unlockers niet zal weerhouden om hun toestel te ontgrendelen.

Bron: Facebook.comPraat mee over dit artikel