Supersmartphone van Huawei op de foto

· 4 reacties


Huawei, een Chinees merk dat vooral bekend is van goedkope telefoons die veelal onder de naam van een operator worden uitgebracht, staat op het punt om te komen met een supersmartphone. De Honor werd al op de foto gezet.

Zoals het een smartphone in het topsegment anno 2011 betaamt, is de Huawei Honor uitgerust met een groot beeldscherm. Het gaat hier om een exemplaar met een diagonaal van 4 inch. De telefoon wordt aangedreven door een 1,4 GHz processor van onbekende makelij. Het is niet duidelijk of het om een singlecore of dualcore-processor gaat, maar gezien het feit dat hierover niets gemeld wordt op het bordje dat we op de foto zien, kun je ervan uit gaan dat het om een processor met één core gaat.

Huaweihonor

Het nieuwe topmodel van het Chinese merk draait op Android 2.3 Gingerbread, en heeft een 5 megapixel camera. De stap die Huawei probeert te zetten lijkt sterk op de stap die HTC een paar jaar geleden zetten. De fabrikant bestond al langere tijd, en maakte onder de naam Qtek goedkope smartphone. Ook werkten de Taiwanezen veel samen met operators, die de toestellen van het merk onder eigen naam uitbracht. HTC besloot een kwailteitsslag te maken, en klom op naar de top van de smartphonemarkt. Huawei zal nu proberen hetzelfde te doen.

Bron: Phandroid.com



Praat mee over dit artikel