Google wil Android-telefoons voor 40 euro


Google probeert al een tijdje goedkope Android-telefoons te bewerkstelligen met haar Android One-programma. Tot nu toe bedragen die rond de 100 euro wat volgens de Android-maker nog steeds teveel is. Het streeft prijzen na van ongeveer 40 euro.

Een volwaardige Android-telefoon voor 40 euro? Dat klinkt erg aantrekkelijk vooral als je budget niet zo heel hoog is. Het Android One-programma is daarom voornamelijk bedoeld voor landen zoals India. Daar zijn nog veel mensen die over moeten stappen op een smartphone. Android One-toestellen draaien een vrij kale variant van Android en beschikken over relatief eenvoudige voorgeselecteerde hardware. Toch bedraagt de prijs nog vaak 100 euro.

Android One modellen
Een greep uit de huidige Android One-modellen

Google wil die prijs uiteindelijk naar een bedrag van 40 euro krijgen, zo schrijft The Financial Times. Hoe het dat wil doen zal de komende weken duidelijk worden als het bedrijf haar vernieuwde Android One-strategie uit de doeken doet. In Europa zijn de Android One-telefoons een zeldzaamheid. In het Verenigd Koninkrijk was een model van Karbonn verkrijgbaar en ook in Turkije zijn modellen aangekondigd.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel