TabCo geeft teaservideo weg


Het mysterieuze tabletbedrijf TabCo heeft in een teaservideo meer laten zien van een nieuwe tablet. Het bedrijf, waar volgens velen Nokia achter zit, laat een glimp van het besturingssysteem van de tablet zien.

De video laat genoeg te raden over. Eerder geruchten dat de tablet op MeeGo of Windows 8 draait blijven onbevestigd. Ook verwijzingen naar Nokia zitten niet in de video, die je hieronder kunt bekijken. Vertegenwoordigers van het onbekende bedrijf meldden eerder dat de tablet ‘onderdelen van het semantische web zou overnemen’. Zo’n verklaring laat meer te raden over dan het duidelijk maakt, dus moeten we het eerst doen met de beelden:

Geruchten dat TabCo een marketingstunt is van Nokia, zijn gebaseerd op het adres van het bedrijf. Op hetzelfde adres zit ook een afdeling van het Finse bedrijf. Daarnaast verscheen de Twitter-account van het bedrijf toen de MeeGo-account van Nokia verdween. De marketing uitgaven die TabCo deed lijken ook te groot te zijn voor een kleine start-up, wat het bedrijf beweert te zijn. Op 15 augustus belooft TabCo meer te onthullen.



Praat mee over dit artikel