Nokia legt nieuwe namen uit

· 4 reacties


Met de introductie van de Nokia 500 start het Finse bedrijf een nieuwe manier van naamgeving. In een blogbericht legt Nokia deze nieuwe namen uit. De voor de hand liggende conclusie: een hoger nummer is beter én duurder.

Het Finse bedrijf stapt van namen die beginnen met een letter af. Deze was ooit geïntroduceerd bij de N-serie. Later kwamen daar anders series bij, zoals de X-serie voor gaming en entertainment, de E-serie voor de zakelijke markt en de C-serie. Dat gaat overboord, omdat telefoons steeds meer een algemene toepassing hebben. “Zakelijke” toestellen blijken ook geschikt te zijn voor het spelen van een game, en game-toestellen zoals de X7 kunnen ook gewoon gebruikt worden voor zakelijke toepassingen als het bewerken van een spreadsheet.

Nokia gebruikte eerder drie cijfers om toestellen aan te duiden. Dit is de Nokia 101
Nokia gebruikte eerder drie cijfers om toestellen aan te duiden. Dit is de Nokia 101

Duidelijkheid

Met de nieuwe toestelnummer wil Nokia duidelijkheid scheppen. Een hoger nummer is een beter en duurder toestel. De 100-serie zal daarom de meest simpele en betaalbare toestellen bevatten. Topmodellen zullen in de 900-serie belanden. Zo wordt het voor consumenten inzichtelijker waar een toestel in het gamma van de Finse fabrikant staat. Dat moet helpen bij het vinden van een geschikt alternatief als een model te duur blijkt te zijn voor je portemonnee, of je toch liever een toestel met iets betere specs wilt.

Bron: Conversations.nokia.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel