Nokia presenteert 500 met Gigahertz-processor

· 1 reactie


Nokia heeft de Nokia 500 gepresenteerd, een nieuw toestel dat draait op Symbian Anna. Het toestel heeft een processor met een kloksnelheid van 1 Ghz, en heeft een 3.2 inch capacitief touchscreen.

Nokia verandert met de 500 andermaal de naamgevingsstandaard. Eerder werd ervoor gekozen om modelnummers met een letter te beginnen, maar daar stapt het merk nu vanaf. Gezien z’n typenummer moet de 500 gezien worden als een opvolger voor de C5-03, een toestel dat in oktober 2010 op de markt kwam. Behalve een snellere processor en een beter touchscreen is de nieuwe Symbian-versie de belangrijkste verbetering, want de C5-03 draaide nog op Symbian S60.

Nokia 500

Nokia beloofde dit jaar met tien nieuwe Symbian-toestellen te komen. De 500 is het eerste toestel in die serie. Eerder gingen geruchten dat het toestel met een nieuwe versie van Symbian, Belle, uitgerust zou worden. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. Het Symbian-OS wordt door Nokia langzamerhand uitgefaseerd om plaats te maken voor Windows Phone. Aan het begin van dit jaar werd daarover een contract gesloten met Microsoft. Symbian wordt nog tot 2016 ondersteund. De 500 gaat ongeveer 200 euro kosten, en komt nog dit kwartaal in een groot aantal kleuren op de markt.



Praat mee over dit artikel