Goedkope versie iPhone 4 wordt voorbereid


Geruchten dat de iPhone 5 vergezeld wordt door een goedkopere variant van de iPhone gaan al langer. Steeds vaker duiken verhalen op dat het om de iPhone 4 gaat in een goedkopere variant. Het zou om een exemplaar met 8 GB opslag gaan.

Om te blijven concurreren met de makers van Android-toestellen, die met goedkope toestellen een behoorlijk marktaandeel hebben verworven, wil Apple een voordelig toestel met iOS op de markt zetten. De iPhone 4 wordt binnenkort opgevolgd, maar kan met z'n bouwkwaliteit, Retina-display en 1 GHz processor nog wel een jaar langer mee. Door het geheugen verder te beperken kan Apple de prijs van het toestel nog verder naar beneden brengen.

2011200 applestore
Met een krappere beurs kun je binnenkort ook terecht in de Apple Stores.

De iPhone 5 komt waarschijnlijk in september of oktober op de markt. Geruchten gaan dat het toestel een groter display dan de huidige iPhone en een dualcore-processor. De iPhone wordt geleverd met iOS 5.0. Deze versie van het besturingssysteem van de iPhone en iPad zal bij de introductie van de nieuwe iPhone ook beschikbaar zijn voor iPhones die nu op de markt zijn.

Bron: Reuters.com



Praat mee over dit artikel