Samsung kondigt nieuwe serie Android-toestellen aan

· 4 reacties


Samsung komt met vier nieuwe Android toestellen, en maakt tegelijkertijd bekend de naamgeving van de toestellen van meer structuur te voorzien. Aan de naam van een toestel uit de Galaxy-raaks kun je straks snel zien om wat voor toestel het gaat.

Het Koreaanse bedrijf kwam met een vooraankondiging van de Galaxy W, de Galaxy M Pro, de Galaxy Y en de Galaxy Y Pro. De Galaxy W heeft een 1,4 GHz processor en een 3,7 inch touchscreen. Deze smartphone is volgens de Koreanen de ideale oplossing voor diegenen die behoefte hebben aan snelle service als Smart Live. Het toestel draait op Android 2.3 Gingerbread, en heeft de eigen Android skin van Samsung standaard geïnstalleerd.

Galaxyw
Samsung Galaxy W

De Samsung Galaxy M Pro is bedoeld voor jonge professionals. Met een QWERTY-toetsenbord verbetert dit toestel volgens de Koreanen de productiviteit bij het opstellen van documenten en berichten. Het toetsenbord vereenvoudigt ook de communicatie met social media. Het toestel is voorzien van een touchscreen en een optisch trackpad.

Galaxympro
Samsung Galaxy M Pro

In de mid-range plaatst Samsung de nieuwe Galaxy Y, een toestel met een 832MHz processor. Net als de andere aangekondigde toestellen draait de Galaxy Y op Android 2.3 Gingerbread. De Galaxy Y Pro is het broertje met toetsenbord van het nieuwe toestel, volgens Samsung ideaal om mee te communiceren over social media, waarvoor Samsung een eigen app, Social Hub, meelevert.

Galaxy y
Samsung Galaxy Y
Galaxy y pro
Samsung Galaxy Y Pro

Uit de namen van bovenstaande toestellen is het nieuwe naamgevingsschema al gedeeltelijk af te leiden. De nieuwe namen in de Galaxy-reeks zullen allemaal bestaan uit een enkele letter, eventueel met een toevoeging. Samsung somt het zelf als volgt op:

  • "S" (Super Smart) - Apparaten aan de absolute top van de mobiele portfolio van Samsung. Deze klasse zal alleen worden gebruikt op vlaggenschip-toestellen, zoals de Samsung Galaxy S II.
  • "R" (Royal / Refined) - Premium categorie modellen, een combinatie van kracht, prestaties en productiviteit.
  • "W" (Wonder) - Hoge kwaliteit, strategische modellen, perfect voor diegenen die een balans tussen stijl en prestaties willen.
  • "M" (Magic)- Voordelige toestellen.
  • "Y" (Young) - Dit zijn instapmodellen en toestellen voor opkomende markten, gericht op jonger publiek dat gevoelig is voor de prijs.

Daarnaast zijn er een aantal aanvullingen op de naam mogelijk:

  • "Pro" - Dit betekent dat het toestel een QWERTY-toetsenbord heeft.
  • "Plus" - Dit betekent dat het de telefoon een upgrade van een bestaand model is.
  • "LTE '- Dit betekent dat het apparaat LTE ondersteunt

Bron: Newswire.co.krPraat mee over dit artikel